Bilim - Teknoloji FIFA 23, oyuncuların erişimine açıldı
Paylaş
FIFA 23, oyuncuların erişimine açıldı

Her yıl milyonlarca futbolsever yeni FIFA için eylül ayını bekliyor. Çünkü FIFA 23, PlayStation 5, PlayStation 4, Epic Games, Steam, Xbox One ve Xbox Series için erişimine açıldı. Onur Binay/posta.com.tr

Futbolseverlerin yıllardır severek oynadığı oyunların başında FIFA serileri geliyor. Bu sene HyperMotion 2 ile gelen oyunun önemi diğerlerinden daha büyük çünkü EA ve FIFA’nın anlaşması bittiği için önümüzdeki senelerde oyunun adı farklı olacak.

Haberin Devamı

HyperMotion, oyuncuların saha içinde daha gerçekçi tepkiler verebilmeleri için gerçek hayattan alınan görüntülerin oyuna aktarılmasıyla ilerleyen bir sistem. HyperMotion 2 ile 6.000’nin üzerinde yeni animasyon eklendi ve oyuncular artık saha içinde koşarken ya da top sürme gibi eylemleri yaparken çok daha estetik hareketler sergileyebiliyorlar. Oynanabilirlik kısmındaki yeniliklerden bir diğeri Power Shot adı verilen yeni şut çekme mekaniği. Power Shot ile yakından veya uzaktan şık goller atabiliyorsunuz. Şut için gerildiğiniz de kamera açısı ağır çekime geçiyor. Dezavantajı ise gerilme esnasında rakip oyuncuya biraz fazla zaman tanıyabilirsiniz.

Diğer yeniliklerden biri de korner ve serbest vuruş mekanikleri. Artık kornerlerde de serbest vuruşta olduğu gibi üçüncü kişi gözünden bakabiliyorsunuz. Ttabi bu değiştirilebiliyor ama yeni mekanikleri bu şekilde kullanmak daha efektif.  Artık topa hangi açıyla vurup nereye gideceğini detaylıca seçebiliyorsunuz. Ters ayaklı bir oyuncuyla serbest vuruş kullanırken topa istediğiniz açıyla vurup falso vermek keyifli olabiliyor. HyperMotion 2 ile de vuruş öncesi mesafeyi ve gol beklentisini rakamsal olarak görebiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Technical Dribbling özelliği sayesinde diğer FIFA serilerinden çok farklı bir top sürme mekaniği getirildi. Özellikle HyperMotion 2 ile birleşince top sürme yetenekleri yüksek olan oyuncuların sahada ne kadar büyük etki yarattığını görebilirsiniz. Vinicius Jr. gibi elit oyuncularla dripling yaparken anlık yön değiştirmeler ve topa ilk dokunuş hareketlerini çok estetik şekilde yapabiliyorsunuz.

Grafiksel anlamda bakıldığında oyuncu yüzleri, saha içindeki detaylar, taraftarlar iyi görünüyor. Kayarak müdahale yaptığınızda yerdeki çimlerin zarar gördüğünü ya da sert bir şut çektiğinizde çimlerin uçtuğunu görebilirsiniz. Oyuncuların yüzleri ve mimikleri konusunda bu sene ekstra bir çaba sarfedilmiş, kaçan golden sonra sinirlenme ya da sert müdahale sonrası yerde kaldığınızda gelen rakip oyuncunun elini ters çevirme detayları bile eklenmiş.

Haberin Devamı

Modlar da maalesef çok devasa değişiklikler yok. Kariyer modunda gerçek menajerleri seçebilme özelliği gelmiş ve animasyon olarak yeni ara geçişler var. Transfer analiz geliştirmesi de getirildi. Bu, yaptığınız transferin sonunda kulübe ne kadar yararlı olduğunu ve maddi yönden doğru bir karar verip vermediğinizi puanlayan bir sistem. Kadın futbol takımları da bu sene ilk defa seriye getirildi.