Bilim - Teknoloji Forevala W60 çift mikrofonla geliyor
Paylaş
Forevala W60 çift mikrofonla geliyor

SmallRig, uzun menzil ve düşük gecikme süresiyle çift mikrofonlu kablosuz mikrofon kiti Forevala W60’ı duyurdu.

Forevala W60, şarj ünitesi olarak da kullanılabilen sert plastikten bir taşıma çantası içinde geliyor.  Kutunun tabanına yerleştirilmiş ve duruma göre çıkarılabilen kullanışlı bir kablo var. Bunu USB şarj bağlantı noktasına takıp, iki vericiyi ve alıcıyı aynı anda şarj edebilirsiniz. Bu özellik, çekime hazırlanırken zamandan tasarruf etmenizin yanı sıra, her bir birimin tam ve eşit şekilde şarj olmasını sağlıyor.

Haberin Devamı

Her vericide, yaka mikrofonu için giriş soketi var. Ancak W60’ın kutusundan yaka mikrofonlar çıkmıyor. Birlikte verilen tüyleri, birer rüzgar kesici. Ortamda rüzgar esiyorsa bunları kullanabilirsiniz. Her iki vericide arka plan seslerini gidermeye yardımcı olan bir filtre anahtarı var. Bu filtre, trafik gürültüsü gibi 200 Hz'in altındaki gürültüleri azaltıyor.  Daha büyük olan alıcı ise kulaklıklar bir jak soketine sahip, böylece kayıt sırasında sesi izleyebilir ve gürültüleri tespit edebilirsiniz. Üniteler, dahili kayıt özelliğine sahip değil. Sesi kendi hafızasına ne yazık ki kaydedemiyor. Alıcının üst kısmındaki gümüş kadranları kullanarak ses seviyesini 0 ile 10 dB arasında ayarlayabilirsiniz .

Haberin Devamı

Kit, hem akıllı telefonlar hem de normal kameralar ile kullanabilmeniz için farklı kablolarla geliyor. Ancak iPhone ile bu kiti kullanmak için TRS’den Lightning’e adaptöre ihtiyacınız var. Verici ve alıcı üzerindeki LCD ekranlar, ses seviyelerinizin bozulup bozulmadığını veya çok düşük olduğunu görmenizi sağlayan görünür bir ses dalga formu sağlıyor. Herhangi bir mikrofon ve alıcı eşleştirmesi gerektirmediğinden W60 ile sesi net ve temiz bir şekilde bir iPhone'a ya da kameraya kaydedebilirsiniz. Mikrofonda gecikme sorunu yok.  SmallRig, kitin 100 metreye kadar ses iletebildiğini söylüyor. Pil konusunda ise W60, tek bir şarjla sekiz saat ayakta kalabiliyor. Piller yaklaşık 1-1.5 saatlik şarjın sonunda %0’dan %100'e çıkabiliyor.