Bilim - Teknoloji Fotoğraf ve video düzenleme için yeni bir kontrol cihazı geliştirildi
Paylaş
Fotoğraf ve video düzenleme için yeni bir kontrol cihazı geliştirildi

Video ve fotoğraf düzenleme uygulamalarında klavye ve farenin ötesine geçmek isteyen içerik oluşturucular için bir dizi özelleştirilebilir düğme ve kadran içeren TourBox Neo adlı kontrol cihazı geliştirildi. Onur Binay/posta.com.tr

Tourbox, profesyonellerin iş akışını hızlandırmak için farklı yazılımlarla birlikte kullanılması amaçlanan bir kontrol cihazı. Tourbox, hemen hemen her tür yazılımla (klavye kısayolları olduğu sürece) çalışacak şekilde özelleştirilebiliyor, bu nedenle cihazı Adobe Photoshop, DaVinci Resolve gibi uygulamalarla kullanabilirsiniz. Neo, TourBox'ın güncellenmiş bir versiyonu. Tasarım açısından bir önceki modelle temelde aynı tip ve düzene sahipler. Cihaz, bu sefer daha koyu plastikle kaplandı, merkezi ve düz kontrol kadranlarına tıklama işlevleri eklendi. Mat siyah kaplama ve aydınlatma olmayışı, özellikle fotoğrafları ve videoları loş ışıkta düzenlemeyi tercih ediyorsanız, onu masanın üzerinde neredeyse görünmez hale getiriyor. Cihazdaki tek aydınlatma, küçük yeşil güç göstergesi. Arkada bir USB C bağlantı noktası var. Bu, cihazı PC'nize veya dizüstü bilgisayarınıza bağlamanızı sağlıyor.

Haberin Devamı

Burada üç dönebilir kadranın yanı sıra toplamda 14 düğme var. Burada bir Polaroid makineden çok daha büyük olmayan bir yüzeye yerleştirmek için çok fazla şey var. Bu tuşların adlarının hatırlanması da kolay. Kompozit plastik biraz mat bir görünüme sahip ama oldukça iyi hissettiriyor. TourBox'ın estetiği abartısız olabilir ama burada kalitesiz bir şey yok. 

Ürünün kendi yazılımı da oldukça akıcı, onu çalıştırmak için gerekli. Mac ve PC için Tourbox Console uygulamasını indirip yüklemeniz gerekiyor. Andriod, iOS veya Linux için uygulama desteği yok. Yazılımın kendisi duyarlı ve kullanımı kolay. Burada Bluetooth bağlantısı ne yazık ki yok. Fare, klavye ve Wacom tabletiniz BlueTooth bağlantısına sahipse bunu da kablosuz olarak onlarla kullanamıyorsunuz.

Haberin Devamı

Konsolu başlatılır başlatılmaz arka planda görünen bir HUD ekranı çıkıyor. Bunu yeni bir konuma sürüklemek için farenizi kullanabilirsiniz ve HUD'u tamamen kapatabilirsiniz.

Cihaz, Adobe Lightroom, Photoshop ve Premiere Pro için önceden oluşturulmuş profillerle birlikte geliyor. Diğer uygulamalar için de profiller indirebilir, özelleştirebilir veya sıfırdan oluşturabilirsiniz. Düğmelerin işlevleri, kullandığınız yazılıma ve cihazı nasıl yapılandırmayı seçtiğinize bağlı olarak değişiyor. Photoshop ve Lightroom ile kullanımda klavye kısayollarının ötesine geçebiliyor. Vurgu, gölge, renk kanalı veya benzeri ayarlamalar üzerinde çok fazla zaman harcıyorsanız, TourBox Neo iş akışınız için iyi olabilir.