Bilim - Teknoloji Gençlerin sosyal medya kullanımı yaşamdan duydukları tatmini azaltabilir
Paylaş
Gençlerin sosyal medya kullanımı yaşamdan duydukları tatmini azaltabilir

Bir araştırmaya göre, 11-13 yaş arası kız çocukları sosyal medyada ne kadar çok zaman harcıyorsa, bir yıl sonra yaşamdan duydukları tatmin daha azalmış oluyor.

İngiltere'de yapılan ve Nature Communications'da yayımlanan araştırmada, 14-15 yaşındaki erkek çocuklar ve 19 yaşındaki kız ve erkek çocuklar için de benzer sonuçlar elde edildi.

Haberin Devamı

Bilim insanları, belirli yaşlarda sosyal medyanın etkilerine karşı hassasiyetin, ergenlik sırasında beyin, hormonal ve sosyal değişikliklerle bağlantılı olabileceğini düşünüyor.

Bağlantıyı tam olarak anlamak ve kanıtlamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğu belirtiliyor.

Cambridge ve Oxford Üniversiteleri ile Donders Beyin, Bilişsel ve Davranış Enstitüsü'nden araştırmacılar, daha fazla araştırma için sosyal medya şirketlerinin kendi verilerini bilim insanlarıyla daha fazla paylaşması gerektiğini söylüyor.

Uzmanlar, sosyal medyanın, Covid pandemisi sırasında gençlerin sosyal teması sürdürmelerine yardımcı olmak gibi olumlu etkileri de olabileceğini söylüyor.

Bilim insanları günümüz sosyal medya kullanımının gelecekteki yaşam tatmini üzerinde bir etkisi olup olmadığını araştırmak için 10 - 21 yaş grubundaki 17.409 kişilik daha küçük bir gruba odaklandı.

Haberin Devamı

Yedi yıl boyunca her bir kişinin kendi bildirdiği yaşam tatmini ve kendi bildirdiği sosyal medya kullanımına ilişkin anlık görüntü veren anketlere bakıldı.

Araştırma, 11-13 yaş arası kız çocukları arasında, son 12 ayda sosyal medya kullanımını arttıranların, yaşam tatmininin bir yıl sonra daha az olduğunu gösteriyor.