Bilim - Teknoloji Google CEO’su çalışanlarına üretkenlik ve odaklanmanın iyileştirilmesi gerektiğini söyledi
Paylaş
Google CEO’su çalışanlarına üretkenlik ve odaklanmanın iyileştirilmesi gerektiğini söyledi

Google CEO’su Sundar Pichai, çalışanlarla düzenli olarak gerçekleştirdikleri toplantıda yaptığı açıklamalarda yeni çalışma şekliyle birlikte çalışanların fikirlerinden yararlanılacağını ve 174 binden fazla çalışanın kişisel olarak fikir verme şansına sahip olacağını belirtti.

Google CEO’su Sundar Pichai, 174.000′den fazla çalışanından nereye odaklanmak ve verimliliği artırmak konusunda fikirlerini alacak olan “Simplicity Sprint” adlı yeni bir girişimin başlayacağını duyurdu.

Haberin Devamı

Pichai, şirket ikinci çeyrekte beklenenden daha az kazanç elde ettiği için çalışan verimliliği ve odaklanma konusunda oldukça endişeli. Neden derseniz şirket, üst üste geçirdiği iki çeyrekte de beklenenden daha az kazanç ve gelir elde ettiğini açıkladı. COVID-19 pandemisi sonrası yeniden açılma fırsatından yararlanan şirket geçen sene ikinci çeyrekte %62 gelir elde etmişti. Bu oran bu sene %13’e kadar geriledi.

Pinchai, hem ürün mükemmelliğini ve üretkenliği yükseltmek amacıyla dikkat dağıtıcı unsurları ortadan kaldırmayı hem de daha çok misyon, ürün ve müşteri odaklı" bir şirket kültürü yaratmak istediklerini açıkladı. Bu amaçla da çalışanlardan gelen kitle kaynaklı fikirler yardımıyla verimliliği artırmaya yönelik bir girişim olan 'Simplicity Sprint'in tanıtımını yaptı.

Haberin Devamı

Pinchai kendisine yöneltilen "İşten çıkarmalar olacak mı?" sorusuna yanıt olarak şirketin hala işe alım yapmaya devam ettiğini ve işten çıkarma planları olmadığını söylese de bunun için kesin bir ifade kullanmadı. Kendisine yöneltilen bu soruyu  şirketin İnsan Kaynakları Sorumlusu Fiona Cicconi'ye yöneltti.  Cicconi konu hakkında "Ekiplerden daha odaklanmış ve verimli olmalarını istiyoruz ve bunun bir şirket olarak ne anlama geldiğini de araştırıyoruz. Gelecekte ekonomiden emin olamasak da, şu anda Google’ın genel iş gücünü azaltmak istemiyoruz" dedi.