Bilim - Teknoloji Google Glass'a yeni arkadaş geliyor!
Paylaş
Google Glass'a yeni arkadaş geliyor!

"Çılgın" patentlerine bir yenisini ekleyen Google, sihirli gözlüğüne yeni bir "arkadaş" getiriyor!

Genellikle son derece iddialı patent başvuruları yapan Google görenlere "Acaba Google, Glass ile birlikte çalışacak bir saat üzerinde mi çalışıyor?" sorusunu sorduran bir patent aldı. Patent başvurusunda, "arabirim özellikleri taşıyan bir akıllı saat" olan cihazın, "kullanıcı girdileri için yeterli yer sunmayan cihazlarda kullanılabileceği" ifade ediliyor.

Haberin Devamı

Eğer Google'dan Glass ile ilgili resmi bir açıklama gelmemiş olsaydı bu patenti, firmaların alıp ofislerinde beklemeye terk ettikleri sıradan patentlerden biri olarak görebilirdik. Ancak patentte tarif edilen saatin sağında ve solunda yer alan ve "sıkılabilen, uzatılabilen ve yuvarlanabilen" kısımlar, firmanın Glass'ın kullanıcı girdisi arabirimi sorununu, gözlüğe eşlik edecek bir saat ile çözmeyi planlıyor olabileceğini düşündürüyor.

Ancak 2011'de yapıldığı anlaşılan patent başvurusunda Google Glass ile ilgili herhangi bir gönderme bulunmuyor. Firmadan gelen bilgiler Glass'da sadece sesli kontrol olacağı yönünde. Ancak iki cihazın bir şekilde bir arada kullanıldığını görürsek şaşırmayacağız.

Haberin Devamı

Resimlerle: Patenti alınan en "garip" icatlar

Kaynak: CHIP Online