Bilim - Teknoloji Google, görüntülü görüşmelerde çığır açacak projeyi hayata geçiriyor
Paylaş
Google, görüntülü görüşmelerde çığır açacak projeyi hayata geçiriyor

Google, daha gerçekçi görüşme ve toplantı imkanı sunmak için geliştirdiği Project Starline adındaki toplantı kabinlerinin test aşamasını genişleteceğini açıkladı.

 Project Starline, geliştirilen kabin sayesinde karşıdaki kişi sanki yanınızdaymış gibi hissiyat verecek. Bu, özellikle uzaktaki kişileri de birbirine daha fazla yakınlaştıracak.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıl başlayan Project Starline, Pixar benzeri avatar kullanarak görüşme gerçekleştirilmesine imkan tanıyacak. Fiziksel ve sanal dünyayı bir araya getirecek proje, samimi görüntülü görüşmeler için de zemin hazırlıyor.

Google'ın görüşme kabini, camın karşı tarafındaki kişiyi tıpkı yanınızda gösterecekmiş gibi özel yazılım ve donanıma sahip olacak. 3D görüntüden yararlanacak stand, ışık alanı görüntüleme sistemi ve yüksek çözünürlüklü kamera ile uzamsal ses ile desteklenecek.

Google, görüntülü görüşmeler için geliştirdiği projeyi iş ortaklarıyla ileri seviyeye taşımak için çalışmalara devam ediyor. Proje tamamlandığında kullanıcılar, artık fiziksel dünyadaki gibi uzaktaki kişiyle görüntülü görüşme gerçekleştirebilecek.

Haberin Devamı