Bilim - Teknoloji Google’a Apple ile ilgili soru sorulduğunda arama sayfası çöküyor
Paylaş
Google’a Apple ile ilgili soru sorulduğunda arama sayfası çöküyor

Apple ile ilgili sorulan bir soru Google arama sayfasında çökmelere neden oluyor. Sorunun neyden kaynaklandığıyla ilgili ilk açıklama geldi.

Rapora göre kullanıcılar, "iOS'ta kaç emoji", "Apple'da kaç emoji" ve "Windows'ta kaç emoji" tarzında sorular sorduğunda arama sayfası zaman aşımına uğruyor. Bu durum son birkaç saattir pek çok haber sayfasında gündeme geldi.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili araştırma yapan bir internet sitesi, hem arama sitelerinde hem de mobil uygulamada aynı soruları yazdı ve iddia edildiği gibi çökmeler meydana geldi. Tırnak işareti kullanılmadan sorulan;  "iOS'ta kaç emoji", "Apple'da kaç emoji" ve "Windows'ta kaç emoji'' soruları aratıldığında bir sunucu hatasıyla karşı karşıya kalınıyor.

Kullanıcılar, “Maalesef, isteğiniz işlenirken dahili bir sunucu hatası olduğu anlaşılıyor. Mühendislerimiz bilgilendirildi ve sorunu çözmek için çalışıyorlar. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz” şeklinde bir bildirim alıyor.

Sorunun sunucu kaynaklı olduğu, ancak tüm ülkelerde yaşanmadığı belirtildi. Şimdilik sorun yaşanan sunucunun Google.co.nz'yi etkilediği, bu nedenle sayfanın çöktüğü söylendi.

Haberin Devamı