Bilim - Teknoloji Herkesin kafasını karıştıran fotoğrafın sırrı
Paylaş
Herkesin kafasını karıştıran fotoğrafın sırrı

'Neredeyse 13 saat sonra görüntüyü anladım'

Yapay zekânın Papa'nın devasa beyaz bir şişme mont giydiği ve Donald Trump'ın tutuklandığı görüntüler yarattığı bir çağda, bu olağanüstü fotoğrafın dijital olarak modifiye edildiğini düşünüyorsanız pek haklısınız.

Haberin Devamı

Fotoğraflar, yapay zekânın hızlı gelişiminden önce de sosyal medya kullanıcıları tarafından uzunca bir süredir düzenleniyordu. Bu nedenle, çarpıcı balıkçıl kuşu fotoğrafına baktığımızda aklımıza ilk olarak görüntünün öyle yada böyle kurgulanmış olabileceği geliyor.

Akıllara durgunluk veren bu fotoğraf sosyal mecralarda epeyce tartışma yarattı. Kafası karışan sosyal medya kullanıcıları fotoğrafı çarpıcı hâle getiren unsurları ilk başta anlayamadı. Bazıları onun ‘gerçek’ olduğuna inanmadı, yapay zekâ marifetiyle oluşturulduğunu düşündü. Hiç dijital dokunuş olmadığını öğrenen kimileri ‘daha neler’ dedi.

“Bunun fotoşop olmamasına imkân yok!” ya da “Bunu anlayana kadar beynim acıdı” gibi yorumlar havada uçuştu. Bir kullanıcı şöyle dedi: “Neredeyse 13 saat sonra görüntüyü anladım. Bu harika bir illüzyon!”

Haberin Devamı

Mashable Türkiye haberinin devamı için tıklayın...