Bilim - Teknoloji Huawei: Mevcut altyapı metaverse teknolojisi için yeterli değil
Paylaş
Huawei: Mevcut altyapı metaverse teknolojisi için yeterli değil

Huawei, mevcut telekom altyapısının metaverse teknolojisinin ihtiyaçlarının karşılanması için yeterli olmadığına söyledi.

Huawei, mevcut telekom altyapısının metaverse teknolojisinin ihtiyaçlarının karşılanması için yeterli olmadığına inanıyor. Huawei, yalnızca 5G ve 6G ağlarının bu ihtiyaçları karşılayabileceğini belirtti.

Haberin Devamı

Huawei'in Orta Doğu bölgesinin İş ve Strateji Danışmanlığı Baş Uzmanı Abhinav Purohit, 20 Aralık’ta metaverse sektörünün potansiyeli ve telekom şirketlerinin bu alanda nerede yer aldığına ilişkin üç bölümden oluşan bir makale yayınladı.

Purohit, makalesinde metaverse’ün tam olarak ne olduğundan ve nasıl hayata geçirileceğinden bahsetti. Purohit, metaverse’ü tanımlarken “Metaverse, fiziksel olarak birbirinden uzak katılımcıların, söz konusu sanal içeriği sorunsuz bir şekilde harmanlayan gerçekçi ve mekânsal farkındalık deneyimlerinin keyfini çıkarmasına izin verecek toplu sanal bir paylaşım alanıdır” ifadelerini kullandı.

Purohit, ayrıca açık metaverse kavramının, mevcut ekonomilerin dijital paralar ve NFT’ler tarafından etkinleştirileceğinden, Web3 faaliyetlerine yakından bağlı olduğunu da sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Metaverse teknolojisinin getirilerine değinen Purohit, “Böyle bir deneyim sunmak, hibrit yerel ve uzaktan gerçek zamanlı işleme, video sıkıştırma, uç bilgi işlem ve katmanlar arası görünürlük gibi alanlarda yenilikler gerektirecektir.” dedi.

Purohit, gecikme süresinin, simetrik bant genişliğinin ve deneyim kalitesinin metaverse için temel sorunlar haline geldiğini dile getirdi. Yetkiliye göre, 6G daha verimli bir altyapı sağlayabilir.