Bilim - Teknoloji Huawei, yeni bir katlanabilir telefon üzerinde çalışıyor
Paylaş
Huawei, yeni bir katlanabilir telefon üzerinde çalışıyor

Huawei'nin Çin Ulusal Fikri Mülkiyet İdaresi'nden (CNIPA) aldığı bir patent, Huawei'nin katlanabilir ve kapalı yapıdaki bir akıllı telefon üzerinde çalıştığını gösteriyor. Onur Binay/posta.com.tr

Patent, Huawei Mate X’lerden farklı ve içe doğru katlanan Huawei'nin kapaklı tip katlanabilir tasarımının bazı çizimlerini ve 3D render'ını içeriyor.

Haberin Devamı

Patente göre, telefonun üst kısmında selfie kamera içeren çentik bulunacak. Tam boyutlu ekranla gelecek telefondaki çentik ise normal akıllı telefonlara kıyasla kareye daha yakın.

Sağ tarafta, ses ayar tuşları ve kırmızı renkli güç tuşu yer alıyor. Sol taraf ise boş bırakılmış. Üst tarafta bir kulaklık jakı var gibi görünüyor. Alt tarafta USB-C bağlantı noktası, SIM kart tepsisi ve hoparlör ızgarası var.

Arkada, kamera sistemi dikey olarak yerleştirilmiş. Bununla birlikte, kameralar henüz onaylanmamış. Kamera sisteminin sağ tarafında ek sensörler bulunuyor.

Yakın tarihli bir rapor, Huawei'nin “Mate V” adı için yeni bir marka açtığını ve Huawei'nin yaklaşan kapaklı telefonunu Huawei Mate V olarak adlandırılabileceğini söylüyor.

Haberin Devamı

Huawei, 2020 yılına kadar kapaklı katlanabilir telefonu piyasaya sürmeyi planlıyorsa, Huawei Mate 40 serisinin lansmanından önce 3. veya 4. çeyreğin sonlarında olabilir.