Bilim - Teknoloji Instagram, keşfet sekmesine ve kullanıcı profillerine reklam yerleştirecek
Paylaş
Instagram, keşfet sekmesine ve kullanıcı profillerine reklam yerleştirecek

Instagram, kısa süre sonra uygulama içinde daha fazla reklam gösterecek. Şirket bu reklamları keşfet sekmesine ve kullanıcı profillerine yerleştirecek.

Instagram, Meta’nın gelirinin düşmesinin ardından reklam politikasında değişikliğe gidiyor. Ortaya çıkan bilgilere göre, Instagram keşfet sekmesine ve kullanıcı profillerine reklam yerleştirilecek.

Haberin Devamı

Profillerdeki paylaşımlarından birisine basılıp dikey kaydırma yapıldığı zaman çok sayıda reklam gösterecek. Şirket ayrıca bazı içerik üreticilerine profil özet akışlarında gösterilecek reklamlardan gelir elde etme şansı da sunacak.

Meta, reklam ürünleri için yeni güncellemelerini de duyurdu. Bunlardan ilki, şirket hem ana sayfada hem de hikayelerde artırılmış gerçeklik reklamlarını deneyecek. Böylece bir Instagram kullanıcısı örneğin bir mobilya mağazasının artırılmış gerçeklik reklamı aracılığıyla bir kitaplığın odasına yakışıp yakışmadığını sadece telefonunu kullanarak görebilecek ya da bir arabanın fiziki olarak yanına gitmeye gerek kalmadan incelemek mümkün olacak.

Ayrıca şirket, Facebook ve Instagram Reels’te yeni reklam stratejisini de deniyor. Buna göre, örneğin Instagram’da Reels videolarında gezinirken 4 ila 10 saniyelik atlanabilir reklamlar çıkacak ve reklam bittikten sonar Reels videoları tekrar oynayacak.

Haberin Devamı