Bilim - Teknoloji Instagram, mesajlar için çıplaklık koruması üzerinde çalışıyor
Paylaş
Instagram, mesajlar için çıplaklık koruması üzerinde çalışıyor

Meta, kullanıcıların Instagram DM'lerinde çıplak fotoğrafları otomatik olarak engellemesine izin vermenin bir yolunu geliştirdiğini onayladı. Tespit edilebilecek görüntülerin doğası belirtilmemiş olsa da özelliğin çok sayıda kadının maruz kaldığı, istenmeyen çıplak fotoğrafları engelleyeceği söylendi.

Uygulama araştırmacısı Alessandro Paluzzi tarafından paylaşılan bir ekran görüntüsü, Instagram’ın sohbetlerde çıplaklık koruması özelliği üstünde çalıştığını gösterdi. Söz konusu özellik, çıplaklık barındırması muhtemel fotoğrafların sohbet ekranında bir anda gösterilmesini engelliyor. Fotoğraf sansürleniyor ve kullanıcıya görüntülemeyi isteyip istemedikleri soruluyor.

Haberin Devamı

Meta da çalışmalar yapıldığını doğruladı. Meta’nın açıklamasında, burada amacın çıplaklık barındıran görsellere veya diğer istenmeyen mesajlara karşı kullanıcılara bir kalkan sağlamak olduğu belirtildi. Görsellerin şirket çalışanları tarafından görüntülenemediğinin altı çizilirken, üçüncü taraflarla bir paylaşım yapılmadığı da ifade edildi.