Bilim - Teknoloji Instagram not bırakma özelliği nasıl kullanılır? Instagram not bırakma nereden yapılıyor? Nasıl not bırakılır?
Paylaş
Instagram not bırakma özelliği nasıl kullanılır? Instagram not bırakma nereden yapılıyor? Nasıl not bırakılır?

Instagram not bırakma özelliği sosyal medya kullanıcıları tarafından çok sevildi. Dünya genelinde milyonlarca kullanıcısı olan Instagram’da artık hesap sahipleri kısa notlarını takipçileri ile paylaşabiliyor. Ancak bu notlar ana sayfada değil mesaj alanında görülebiliyor. Peki, Instagram not bırakma özelliği nasıl kullanılır? Instagram not bırakma nereden yapılıyor? İşte ayrıntılar…

Dönem dönem kullanıcılarına yeni özellikler sunan sosyal medya platformu Instagram’da not bırakma özelliği hesap sahiplerinin kullanımına açıldı. Artık Instagram hesabı bulunan herkes aklından geçenleri kısa notlar halinde takipçileri ile paylaşabiliyor. İşte Instagram not bırakma özelliği hakkında merak edilen soruların yanıtları…

Haberin Devamı

INSTAGRAM NOT BIRAKMA ÖZELLİĞİ NASIL KULLANILIR?

Instagram not bırakma özelliği pek çok kişi tarafından 2000’li yıllarda kullanılan MSN’nin durum bildirme özelliğine benzetildi.

Bu özellik sayesinde kullanıcılar aklından geçenleri sadece 60 karakter ile dile getiriyor ve kişinin takipçileri bu notlara cevap verebiliyor.

Aynı zamanda bu notlar sadece 24 saat boyunca kalıyor. Ayrıca kişi isterse notlarını görmesini istemediği kişileri engelleyebiliyor.

INSTAGRAM NOT BIRAKMA NEREDEN YAPILIYOR?

Instagram not bırakma özelliği story veya reels paylaşımları gibi ana sayfa üzerinde değil mesajlar bölümünden yapılıyor.

Kişi Instagram mesajlar alanına girdiğinde, üst kısımda yer alıyor ve “Aklınızdan geçen bir şey paylaşın” ifadeleri bulunuyor. Kişi bu bölüme tıklayarak aklındaki notu yazıya dökebiliyor ve takipçileri ile paylaşabiliyor.

Haberin Devamı

Paylaşım yapıldığında ise diğer kullanıcılara bir bildirim gitmiyor. Kişiler ancak mesaj bölümüne giriş yaptığında başkalarının notlarını görebiliyor.

INSTAGRAM'DA NASIL NOT BIRAKILIR?

-Instagram uygulamasında ‘Mesajlar (DM) kısmına gidin.

-En üstte yer alan ‘Notun’ kısmına tıklayın.

-Çıkan pencerede iletmek istediğiniz notu yazın ve ‘Paylaş’ butonuna basın.

-Dilerseniz bu özelliği sadece yakın arkadaşlarınız ile sınırlayabilirsiniz.

NASIL GÜNCELLENİR?

Farklı bir not bırakmak isterseniz 24 saat dolmadan aynı işlemleri tekrar ederek yeni bir not paylaşabilirsiniz.