Bilim - Teknoloji Instagram, özel mesajla alışveriş devrini başlattı
Paylaş
Instagram, özel mesajla alışveriş devrini başlattı

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, Instagram kullanıcılarının özel mesaj ile ödeme yaparak ürün satın alabilecekleri yeni özelliği tanıttı. Bu sayede direkt mesaj üzerinden iletişim kurduğunuz bir onaylı satıcı, ürünü mesaj sayfası üzerinden satın alabilmeniz için size özel bağlantı oluşturabiliyor.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, Instagram’ın özel mesajla alışveriş yapmaya imkân tanıyan yeni ödeme özelliğini, yine Instagram üzerinde paylaştığı bir görsel ile duyurdu. Bu özellik sayesinde ABD’de yaşayan butiklerden ürün almak kolaylaşacak. Yenilikle Instagram kullanıcıları ödemelerini özel mesajlar üzerinden Meta Pay ile yapabilecek.

Haberin Devamı

Bir ürün satın almak isteyen Instagram kullanıcıları, ürün satışı gerçekleştiren hesaba özel mesaj ile ulaşarak sipariş verebilecek, siparişlerinin durumunu takip edebilecek ve konu ile ilgili sorular sorabilecek.

Paylaşılan ekran görüntülerine göre, bir Instagram kullanıcısı bir ürün satın almaya kararı verdiğinde, satıcı ödeme talebinde bulunabilecek. Ödeme talebinin alıcı tarafından kabul edilmesi halinde satış süreci gerçekleşecek.

Firma alışveriş altyapısının küresel genişlemesini yavaş yavaş gerçekleştiriyor.