Bilim - Teknoloji Instagram’a Glimpse adında yeni bir özellik geliyor
Paylaş
Instagram’a Glimpse adında yeni bir özellik geliyor

Instagram için ağustos ayında gün yüzüne çıkan ve merak uyandıran Glimpse adlı özellik için yeni detaylar ortaya çıktı.

Instagram, rakip sosyal medya uygulaması BeReal'ı ile rekabet edecek bir özellik üzerinde çalışıyor. Tersine mühendis ve uygulama geliştiricisi Alessandro Paluzzi'nin tespit edildiği üzere, bu yeni özellik 'Glimpse' olarak adlandırılacak.

Haberin Devamı

Paluzzi yeni özelliği attığı tweette, “Instagram Glimpse hikayeleri üzerinde çalışmaya devam ediyor” sözleriyle duyurdu. Bununla birlikte, Glimpse özelliği daha önce ortaya çıkmıştı ve bir süredir platformun mühendisleri bu özelliği geliştiriyor.

Glimpse, kullanıcıların hem ön hem de arka kameraları kullanarak hikayelerinde bir resim paylaşabilmelerini sağlıyor. Bu özellik, Instagram’ın rakiplerinden BeReal platformuna rakip olacak. BeReal'de olduğu gibi, başkalarının ‘anlık bakışını’ ancak kendinizinkini paylaşırsanız görebileceksiniz. Tek fark, Instagram'ın video paylaşma seçeneğini ekleyecek olması.

Paluzzi, ağustos ayında benzer bir özelliği fark etmişti ancak o sırada buna ‘Candid Challenges’ deniyordu. Bu özellik de BeReal gibi, zamanlaması her gün değişen iki dakikalık bir zaman diliminde kullanıcılardan bir fotoğraf paylaşmalarını istiyor.

Haberin Devamı