Bilim - Teknoloji Intel Broadwell-U tanıtıldı!
Paylaş
Intel Broadwell-U tanıtıldı!

Intel'in geciken laptop ve masaüstüne yönelik beşinci nesil işlemcisi, CES 2015'te tanıtıldı!

Intel, Broadwell-U olarak tanınan beşinci nesil Core işlemci ailesini ortaya çıkardı. Firmanın piyasadaki Core M işlemci serisini tamamlayacak olan Broadwell-U, taşınabilir cihazlara ve masaüstü PC'lere odaklanıyor.

Yeni işlemciler, önceki sürüme göre küçülürken daha fazla transistörü bir araya getirmeyi başarıyor. Verimliliğe yönelik hız testlerinde sadece yüzde 4'lük bir artış gözlenirken video dönüştürme yüzde 50 daha hızlı, 3 boyutlu grafikler ise yüzde 22 daha hızlı sonuçlar veriyor. Pil ömrünün ise bir önceki nesle göre 90 dakikaya kadar daha uzun olduğu söyleniyor; yeni nesil Intel işlemci için bu oldukça iyi bir rakam.

Intel'in yeni SmartSound teknolojisi ise daha kapsamlı DSP ses özelliklerinin işlemciye eklenmesine izin veriyor. Bu sayede bilgisayarı sesli bir komutla uyandırmak mümkün hale geliyor. Dahili Wireless-C 7265 802.11ac özelliği, etkin haldeyken yüzde 30, pasifken yüzde 50 daha az enerji harcıyor.


Intel'in notebook yol haritası ve strateji direktörü Karen Regis, Broadwell'e geçişin hiç olmadığı kadar hızlı yaşanacağını söylüyor. Broadwell, üretimde yaşanan bazı sorunlar nedeniyle gecikmişti.

Broadwell'in grafik yeteneklerinin DirectX 12 desteği ve 4K çözünürlükle çok daha iyi olması bekleniyor. İşlemci haritasında grafik işlemcinin, CPU'ya göre çok daha büyük alan kapladığı da gözden kaçmıyor.

Broadwell'e sahip cihazların sevkiyatına başlanmış bulunuyor (yukarıdaki üst seviye Thinkpad X1 Carbon muhtemelen ilk adaylardan olacak).

Haberin Devamı

Resimlerle: 2015'e giren PC'niz için 30 Full HD duvar kağıdı!

Kaynak: CHIP Online