Bilim - Teknoloji iOS 16.1 beta ile AirPods Pro 2’deki dokunmatik ses kontrolü devre dışı bırakılabiliyor
Paylaş
iOS 16.1 beta ile AirPods Pro 2’deki dokunmatik ses kontrolü devre dışı bırakılabiliyor

iOS 16.1 beta ile Apple, ikinci nesil AirPods Pro kullanıcılarına ses için dokunmatik kontrolleri devre dışı bırakma yeteneği veriyor.

Yeni AirPods Pro’nun bir özelliği, kullanıcıların ayrı gövdelerdeki dokunmatik sensörleri yukarı veya aşağı kaydırarak sesi artırabilmesi veya azaltabilmesi. Bazı kullanıcılar bu özelliği uygun bulurken, bazıları bulmayabilir. iOS 16'nın şu anki genel sürümü olan iOS 16.0.2'de, kullanıcılar ses düzeyi için dokunmatik kontrolleri devre dışı bırakamıyor.

Haberin Devamı

iOS 16.1 beta sürümünde, ikinci nesil AirPods Pro için Erişilebilirlik sayfasında ses için dokunmatik kontrolleri etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak için yeni bir ayar var. Kullanıcılar, daha önce olduğu gibi, Aktif Gürültü Önleme, Şeffaflık modu ve Kapalı arasında geçiş yapmak veya Siri'yi çağırmak da dahil olmak üzere "AirPods Pro" gövdelerinin basılı tutma işlevini özelleştirebiliyor.

iOS 16.1, Apple'ın herkese açık beta programının geliştiricileri ve üyeleri için mevcut. Bunun Ekim ayında genel kullanıma sunulması bekleniyor. ‌AirPods Pro‌ için yeni geçişe ek olarak iOS 16.1, pil göstergesinde ve daha fazlasında değişiklikler içerecek.