Bilim - Teknoloji iPad için DaVinci Resolve sonunda yayınlandı
Paylaş
iPad için DaVinci Resolve sonunda yayınlandı

DaVinci Resolve, gelişmiş renk düzeltme ayarlarıyla birleştirilmiş kurgu araçları sunmasıyla biliniyor. Yazılım yıllardır macOS, Windows ve Linux için mevcuttu, şimdiyse iPad kullanıcıları da bundan faydalanabilecek.

Arayüz, tamamen iPad’in dokunmatik ekranına uyarlandı. Aynı zamanda, halihazırda masaüstü platformlarında DaVinci Resolve ile çalışan kişiler için son derece tanıdık görünüyor. Kullanıcılar, DaVinci Resolve 18’den yeni projeler oluşturabilir veya mevcut projeleri içe aktarabilir. Blackmagic Cloud aracılığıyla çok kullanıcılı iş birliği için de destek mevcut.

Haberin Devamı

iPad üzerindeki DaVinci Resolve, kullanıcıların masaüstü sürümünde bulabilecekleri araçların neredeyse aynısını sunuyor. DaVinci Resolve, DaVinci Neural Engine tarafından desteklenen son teknoloji yapay zeka işleme özelliğine de sahip. Sihirli maske gibi araçlar, bir çekimdeki kişileri, özellikleri ve nesneleri bulmak ve izlemek için yalnızca tek bir dokunuşa ihtiyaç duyuyor. Özellik, az aydınlatılmış bir çekimde karakterlerin öne çıkmasını sağlayabilir veya kişi maskesini ters çevirerek arka planı stilize edebiliyor. Akıllı yeniden çerçeveleme, bir sahnedeki aksiyonu tanıyarak ve içinde kaydırarak görüntüleri önemli ölçüde farklı en boy oranlarına göre yeniden tasarlıyor. Böylece sosyal medyada yayınlamak için hızlı bir şekilde kare veya dikey versiyonlar oluşturabilirsiniz. Ses yalıtımı, gürültülü ortamlardaki görüşmelerden ve diyalog kayıtlarından yüksek sesli, istenmeyen sesleri kolayca çıkarmanıza olanak tanıyor.

Haberin Devamı

Uygulama H.264, H.265, ProRes ve Blackmagic RAW codec’leri ile çalışıyor. Kullanıcılar iCloud’dan, yerel depolama alanından ve hatta harici bir USB-C sürücüsünden klipleri içe aktarabilir. Blackmagic’e göre DaVinci Resolve, Apple Pencil ve Apple’ın Magic Keyboard ve diğer trackpadler ile çalışacak şekilde optimize edildi.

DaVinci Resolve, iPadOS 16 çalıştıran herhangi bir iPad modeliyle çalışabiliyor. Öte yandan geliştirici, uygulamanın M1 çipi veya daha yenisi olan iPad modellerinde kullanılmasını öneriyor. Harici ekran desteği ve ProRes gibi bazı özellikler de M1 yongası veya daha yenisini gerektiriyor.

Uygulama, App Store’da ücretsiz olarak mevcut ancak uygulamanıın tüm özelliklerini 2.099 TL’lik paket ile açılıyor. iPad’lere özel Resolve, kişilere gelişmiş bir profesyonel video düzenleme altyapısı sunuyor.