Bilim - Teknoloji iPad üretiminin bir kısmı Çin’den Hindistan’a taşınabilir
Paylaş
iPad üretiminin bir kısmı Çin’den Hindistan’a taşınabilir

Apple, iPad üretiminin bir kısmını Çin'den Hindistan'a taşımak için çalışma yürütüyor. Hindistan’da üretime eski iPhone modelleriyle başlayan şirket şu sıralarda iPhone 14, AirPods ve Beats kulaklıkları da üretim kataloğuna ekledi.

Apple, iPad markalı tabletlerinin üretiminin bir kısmını Çin’den Hindistan’a taşımak için çalışma yürütüyor.

Haberin Devamı

CNBC’de yer alan ve Hindistan hükümetine yakın iki kaynağa dayandırılan haberde Apple ile yetkililer arasındaki görüşmelerin devam ettiği belirtildi.

Kaynaklara göre Hindistan, Apple’ın iPad üretiminin bir kısmını Çin’den taşıma seçeneklerini araştırmaya başladı. Teknoloji devinin yetkililerle devam eden görüşmelerde bulunduğu aktarılırken konuya dair henüz somut bir adım atılmadığı belirtildi. Ancak hükümetin çabası başarılı olursa, Apple’ın ülkedeki üretim üsleri genişleyecek.

Apple, bu yılın başlarında Hindistan’ın güneyinde iPhone 14’ün montajına başladığını duyurmuştu. Apple, birkaç yıldır iPhone’un eski modellerini de bu ülkede üretiyor.

Ancak kaynaklar, iPad gibi karmaşık cihazlar üretme konusunda uzman kişilerin eksikliğini vurguladı. Kaynaklar bu durumun Hindistan’daki planları yavaşlatabileceği konusunda uyardı.

Haberin Devamı