Bilim - Teknoloji iPhone 14 serisi uydu bağlantısı özelliğiyle gelebilir
Paylaş
iPhone 14 serisi uydu bağlantısı özelliğiyle gelebilir

iPhone 14 serisi, alçak yörünge uydularını kullanarak şebekenin çekmediği yerlerde bile arama ve internete girme hizmeti sunabilir.

iPhone 14 serisi, alçak yörünge uydularını kullanarak şebekenin çekmediği yerlerde bile arama ve internete girme hizmeti sunabilir. iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max olarak adlandırılacak olan yeni iPhone modellerinden bazıları, uydu iletişimine sahip olabilir. Uydu bağlantısı, telefonların çekmediği yerlerde, Dünya’nın yörüngesinde yer alan iletişim uydularını kullanarak, hücresel bağlantı olmadan kesintisiz iletişim kurulmasına imkan tanıyor.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde Apple’ın yeni telefonları için uydu iletişim konusunda tecrübeli bir marka olan Globalstar ile anlaştığı iddia edilmişti. Eğer bu anlaşma iddiaları ve uydu bağlantısı özelliğinin iPhone 14 ile geleceği doğruysa; yeni modeller, yalnızca acil durumlarda kullanılabilecek bir uydu iletişim altyapısına sahip olacak.

Wi-Fi ve hücresel bağlantı dışında iPhone modellerine farklı bir iletişim modeli uygulamak Steve Jobs’ın hayaliydi. Bu hayalini devam ettiren Tim Cook, 2019 yılında özel bir ekip kurarak Stewie kod adıyla projeye resmen başlamıştı.