Bilim - Teknoloji iPhone için Benks telefon soğutucu kullanıma sunuldu
Paylaş
iPhone için Benks telefon soğutucu kullanıma sunuldu

Benks, iPhone için oyun oynarken telefonun sıcaklığını azaltan ve pil sağlığını koruyan Whirlwind telefon soğutucuyu kullanıma sundu. Şirket aynı zamanda magsafe uyumlu Blizzard kılıfını da duyurdu. Onur Binay/posta.com.tr

Akıllı telefonların yoğun kullanımda ısınabildiğini çoğu kişi artık biliyor, özellikle oyun telefonları bunu daha çok yapıyor. Isı dağıtma çözümleriyle bu sorun bir şeklide aşılsa da telefonunuz prize takılıyken ister istenmez ısınabilir. Telefon soğutucu ise burada işinizi kolaylaştırabilir, çünkü bunlar daha çok bir işlemcinin üzerindeki radyatör fanı gibi çalışıyor. Benks ise oyun oynarken veya vlog çekerken telefonunu serin tutmak isteyenler için Whirlwind adlı telefon soğutucusunu geliştirdi. Tak ve çalıştır yapıdaki cihaz, Magsafe aracılığıyla iPhone'unuzun arkasına disk şeklinde bir soğutucu ekliyor. Burada RGB ışıklar yok. Yedi kanatlı küçük fan da çok az ses çıkarıyor. Fanın ise kademeli değil tek ayarı var.

Haberin Devamı

Yapı kalitesi, diğer birçok ürününden daha iyi görünüyor. Soğutucunun biraz ağırlığı var ama sizi yoracak kadar değil. Büyüklük olarak avucunuzun içine sığacak kadar denebilir. Cihaz telefonun pilini tüketmiyor, aksine onu bir USB-C kabloyla adaptöre bağlı tutmanız gerekiyor. Kutudan iki ucu USB-C kablo çıkıyor ama güç adaptörü yok. Birlikte verilen kablo yaklaşık 2 metre uzunluğunda. Bu nedenle prize yakın olmanız gerekebilir. Ancak bu soğutucuya powerbank ile de güç verebilirsiniz. Soğutucu üzerindeki manyetik etiketin metal malzemesi nedeniyle, kablosuz şarj işlevi burada kullanılamıyor. Yani telefonunuzu kablolu olarak şarj etmeniz gerekiyor. Soğutucu kullanıldığından telefon 38 dereceden fazla ısınmıyor. Ayrıca, telefonlar kullanımdan dolayı ısındığında, sıcaklığı düşürmek için ekranı karartırlar. Soğutucu kullandığınızda bu durum da oluşmuyor.

Haberin Devamı

Whirlwind telefon soğutucuyu Blizzard kılıfla da eşleştirebilirsiniz, çünkü ikisinin de Magsafe desteği bulunuyor. iPhone 13 ailesiyle de uyumlu olan kılıf, cihazın kenarlarını ve sırtını dışardan gelecek darbelere karşı koruyor. Aynı zamanda ince ve hafif olduğundan telefona ekstta ağırlık katmıyor. Kılıf aynı zamanda sıcağa duyarlı ve kendi kendini yenileyen Freezemat teknolojisini kullanıyor. Bu malzeme havadaki nemi emiyor, ısındığında su partikülünün buharlaşması yoluyla da telefonu soğutabiliyor. Bu sayede kılıf takılıyken oyun oynarken iPhone'unuzu 2,3°C'ye kadar soğutabilirsiniz.