Bilim - Teknoloji iPhone, iPad ve Mac dahil birçok üründe güvenlik açığı ortaya çıktı
Paylaş
iPhone, iPad ve Mac dahil birçok üründe güvenlik açığı ortaya çıktı

Apple, iPhone'lar, iPad'ler ve Mac'ler de dahil birçok ürününde, hacker'ların cihazların kontrolünü tamamen ele geçirmesine olanak verebilecek ciddi güvenlik açıkları olduğunu açıkladı. Uzmanlar, cihazlarınızı güncelleyin çağrısı yaptı.

Apple, konuyla ilgili iki rapor yayımladı. Teknoloji devi tarafından çarşamba günü yapılan açıklamada, "bu sorunun istismar edilmiş olabileceğine dair bir raporun olduğu" itiraf edildi. Ancak, şirket, kaç kullanıcının etkilenmiş olabileceğine dair bir rakam paylaşmadı.

Haberin Devamı

Uzmanlar ise iPhone 6 ve üst modelleri ile birçok iPad modelinin yanısıra bütün iPad Pro ve iPad Air 2 modellerinin güncellenmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca bazı iPod modelleri ile MacOS Monterey sistemini kullanan Mac bilgisayarların da risk altında olduğu belirtildi.

 The Guardian'ın derlediği haberde, SocialProof Security CEO'su Rachel Tobac, "hackerların telefona sanki kullanıcıymış gibi erişebildiğini" belirtti. Tobac, gazeteciler, aktivistler gibi göz önünde bulunan insanların özellikle dikkat etmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.