Bilim - Teknoloji Kadınlar ne tür erkeklerden etkileniyor? Cevap değişiyor
Paylaş
Kadınlar ne tür erkeklerden etkileniyor? Cevap değişiyor

Eğer Jason Momoa'ya benziyorsanız, belirsizlik sizin için o kadar kötü olmayabilir

İster kıvrımlı ister kaslı ya da 'baba vücudu' olsun herkesin bir tipi var. Ancak, kime ilgi duyduğunuzu dünyanın mevcut durumu belirliyor.

Haberin Devamı

Hollanda'daki Vrije Amsterdam Üniversitesi’nden araştırmacılar, kadınların belirsizlik dönemlerinde Chris Hemsworth ve Jason Momoa gibi sert görünüşlü erkeklere daha fazla ilgi duyduklarını tespit etti.

Yani eğer Jason Momoa'ya benziyorsanız, belirsizlik sizin için o kadar kötü olmayabilir. (Gerçi Momoa'ya benziyorsanız hiçbir şey kötü olmayabilir)

Bu görünüm daha keskin bir burun ve çene, daha belirgin çene kemiği ve daha çıkık elmacık kemikleri gibi özelliklerle tanımlanıyor.

Öte yandan, aynı koşullar altında, erkekler Selena Gomez gibi daha yumuşak yüz hatlarına sahip; daha yuvarlak dudaklara, yanaklara ve burun ucuna sahip 'yumuşak' yüzlü kadınlara daha fazla ilgi duyma eğiliminde.

Uzmanlar bunun nedeninin 'bu tür yüz özelliklerinin yansıttığı basmakalıp bir partner tipine yönelik artan arzu' olduğunu varsayıyor.

Haberin Devamı

Erkekler için bu beklenti şefkatli olarak gördükleri bir kadın iken, kadınlar için ise bu güçlü gördükleri bir erkek oluyor.

Mashable Türkiye haberinin devamı için tıklayın...