Bilim - Teknoloji Kalabalıkta sesleri duyamıyorsanız dikkat
Paylaş
Kalabalıkta sesleri duyamıyorsanız dikkat

Sizde olduğunu nasıl anlarsınız?

66 yaşındaki Lucie Gendreau, birkaç ay öncesine kadar işitme duyusu hakkında hiç endişelenmemişti. Kulaklarında bir sorun olduğunu hiç fark etmemiş ve işitme kaybına neden olduğu bilinen gürültü yoğunluklarına nadiren maruz kalmıştı. Hiçbir zaman heavy metal seven biri olmadı. Gürültülü bir futbol maçı yerine kütüphanede saatler geçirmeyi tercih ediyordu. Kelimenin tam anlamıyla sessiz sakin bir hayat yaşıyordu.

Haberin Devamı

Şimdi Boston'da yaşayan ve kendini içe dönük biri olarak tanımlayan Gendreau'nun 30'lu yaşlarında başlayan hafif bir kulak çınlaması vardı ancak yakın zamana kadar başka bir işitme sorunu yoktu. Ta ki geçtiğimiz yılın Ekim ayında bir klinik deneye katılana kadar…

Araştırmacılar ona bir tür işitme testi uygularken ses geçirmez bir kabinde otuyordu. Bir ses duyduğunda bunu belirtmesi yerine arka plan gürültüsü varken söylenen kelimeleri tekrar etmesini istediler. Duydukları, daha doğrusu duyamadıkları karşısında şoke oldu. “Çünkü kelimeleri ayırt edemiyordum. Sanki herkes başka bir dil konuşuyormuş gibiydi. Biraz sinir bozucu bir deneyimdi” diyor.

Mashable Türkiye haberinin devamı için tıklayın..

Haberin Devamı