Bilim - Teknoloji Kameraları çarpma ve darbelere karşı korumak için kafes sistemleri geliştirildi
Paylaş
Kameraları çarpma ve darbelere karşı korumak için kafes sistemleri geliştirildi

SmallRig, fotoğrafçılar ve kameramanlar için hem kameranızı koruyan hem de farklı aksesuarları üzerine takmanıza olanak tanıyan kafes sistemini kullanıma sundu. Onur Binay/posta.com.tr

Kamera kafesleri, daha sabit çekimler, monitörler, mikrofonlar, ışıklar ve diğer aksesuarlar için neredeyse sonsuz montaj noktalarının yanı sıra daha geniş çaplı çekim yapma yeteneği sağlıyor. SmallRig’in Sony A7 III, A7R III ve A9 için geliştirilen kafes sistemi ise dört parça halinde geliyor.

Haberin Devamı

Öncelikle 2918 kod adlı kafes, kameranıza çok sayıda ekleme yapmanıza ve çekim sırasında makinenizin tam potansiyelini ortaya çıkarmada epey işe yarıyor. Kafes sağlam alüminyumdan üretilmiş ve sağ üst köşesinde bir cold shoe bulunuyor. Buraya mikrofon ya da magic arm ile bir monitör takabilirsiniz. Üstteki Arri yerleştirme noktaları Arri yerleştirme iğneleri ile uyumlu. Giriş ve butonlara erişim engellenmediği için makinenin üstündeki hot shoe bağlantısına flaş da takılabiliyor. Buna ek kafes üzerinde farklı tipte dişli delikler yer alıyor, bunlara monitör için bir aparat ya da alt açı çekmek için üst tutamaç takabilirsiniz. Kafeste bulunan omuz ve bilek askısı bağlantıları ile çekim sırasında takımın güvenliği sağlanıyor. Böylelikle makine, çekim sırasında kaza ile düşmelerden korunuyor. Ayrıca, kamera vidalarını sıkmak için kafesin altına bir alyan yerleştirilmiş.

Haberin Devamı

Kafesin içinden monitör montajı için 2904 adlı aksesuar çıkıyor. Bu, daha kolay izleme için monitörünüzü kafes üzerinde tutmak için tasarlanmış. Her eksende ayarlanabilir aparat, 180 derece eğilebiliyor ve 360 derece dönebiliyor. Eğim ekseni, 10 bin yatırmadan sonra %20'den fazla azalmazken, hareketli yerleştirme pimleri ve silikon ped eğilmeyi önlüyor. Kelebek vidalarda ise montaj ve demontajı kolaylaştırmak için delikler bulunuyor.

Alt açı çekmek için kutudaki 2165C adlı tutamacı kullanabilirsiniz. Bu, elde daha rahat bir çekim deneyimi sunmak için basit ama ergonomik bir tasarıma sahip. Tutamacın üzerinde ARRI yerleştirme bağlantılarına ek birden fazla montaj noktası yer alıyor. Buna ek monitör, LED ışık veya mikrofonlar için üzerinde cold shoe yuvaları da var. Sapın ön ucundaki cold shoe yuvası, bağlantının yanlışlıkla ayrılmasını önlemek için tasarlanmış. Genel olarak, hafif ve pratik tutamak, çeşitli montaj noktaları ve çekim deneyimi sağlayabiliyor.

Son olarak daha sabit çekimler için evrensel yapıdaki ahşap yan kol var. Bunu kafesinizin sağına ya da soluna takabilirsiniz. Sapın alüminyum kısmında montaj dişleri yer alıyor. Ayrıca ışık, mikrofon, monitör, montaj kolu veya diğer aksesuarları eklemek için üstte bir cold shoe yer alıyor. Kol, aralıklı iki kelebek vida ile kafese takılıyor. Vidaları tercih ettiğiniz pozisyon için yukarı ve aşağı kaydırabilirsiniz, sürgülü bir mekanizması var. Pürüzsüz ahşap sap ise sağlam ve rahat bir tutuş sağlıyor. Kolun üzerindeki alyan anahtarı ise tutamacın konumunu hızlı bir şekilde ayarlamanıza olanak tanıyor.

Haberin Devamı