Bilim - Teknoloji Kişisel Verileri Koruma Kurulu'ndan WhatsApp ve Meta'ya ceza
Paylaş
Kişisel Verileri Koruma Kurulu'ndan WhatsApp ve Meta'ya ceza

Kişisel Verileri Koruma Kurulu, Veri Sorumluları Sicili'ne kayıt yükümlülüklerini yerine getirmeyen WhatsApp ve Meta'ya 2 milyon 665'er bin lira idari para cezası verdi.

Meta ve WhatsApp'ın, Veri Sorumluları Sicili'ne kayıt yükümlülüğü bulunmasına rağmen bu yükümlülüğünü süresinde yerine getirmediğini tespit eden Kişisel Verileri Koruma Kurulu, iki şirkete de 2 milyon 665'er bin lira idari para cezası verdi.

Haberin Devamı

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) daha önce de Whatsapp'a kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini önlemek amacıyla gerekli teknik ve idari tedbirleri almadığı gerekçesiyle 1 milyon 950 bin TL idari para cezası kesmişti.

Whatsapp'a ilk kez para cezası kesilen dava bu değildi. İrlanda'daki Veri Koruma Komisyonu (DPC), ABD merkezli teknoloji şirketi Meta'ya ait sosyal medya platformu Whatsapp'a Avrupa Birliği (AB) gizlilik kurallarını ihlal ettiği için para cezası verdi. Komisyon, kullanıcıları kişisel verilerinin, "hizmet iyileştirmeleri ve güvenlik" sağlamak için kullanılmasına izin vermeye zorladığı gerekçesiyle sohbet uygulaması Whatsapp'a 5.5 milyon euro para cezası vermişti.

Haberin Devamı

Eylül 2022'de DPC, ABD merkezli teknoloji şirketi Meta'ya ait sosyal medya platformu Instagram'a Genel Veri Koruma Yönetmeliği'ni (GDPR) ihlal ettiği gerekçesiyle 405 milyon euro tutarında para cezası vermişti.