Bilim - Teknoloji Kraken, 7.1 surround ses desteğiyle geldi
Paylaş
Kraken, 7.1 surround ses desteğiyle geldi

Razer, oyuncular için 7.1 surround ses desteği sunan Kraken adlı oyuncu kulaklığını kullanıcılara sundu. Onur Binay/posta.com.tr

Razer Kraken, Kraken Pro V2'nin güncellenmiş ve geliştirilmiş versiyonu. Daha kısa bir ismin yanı sıra, yeni Kraken kafa bandı çevresinde daha fazla dolguya, geliştirilmiş bir mikrofona ve sıcağı dışarıda tutmak için kulak yastıklarında soğutucu jele sahip.

Haberin Devamı

Kraken sade bir tasarımla geliyor. Tasarımda metal ve gerçek deri olmaması, kulaklığın süper hafif olduğu anlamına geliyor (320g'nin biraz üzerinde). Buna ek olarak kulaklık son derece esnek. Her sürücünün etrafında, kafa bandının iç kısımlarına bağlı metal bir çerçeve var. Bu da sağlam hissettiriyor. Sol kulaklığa takılan 3,5 mm kablo da üniteye güzel bir şekilde yerleştirilmiş. Geri çekilebilir mikrofon da yerinde sıkıca oturuyor.

50 mm sürücülerin çevresindeki köpük dolgu kullanışlı. Dolgu oranı yüksek olduğundan kafanıza düzgün bir şekilde oturuyor. Kafa bandının kenarındaki çentiklerle de kulaklığı kafanıza göre ayarlayabilirsiniz. İki adet 50 mm neodim sürücüye sahip Kraken, 12 Hz – 28 kHz arasında frekans tepkisi sunuyor. İmpedans ise 1kHz seviyesinde 32 Ohm. Yine aynı seviyede 109 desibel hassasiyete sahip. Mikrofon ise 100 Hz – 10 kHz arasında frekans tepkisi ve 60 desibel sinyal-gürültü oranı sunuyor. 7.1 kanal surround ses için bilgisayarınızda uyumlu yazılımın olması gerekiyor.

Haberin Devamı

Razer Kraken, silah, ayak veya araç motoru gibi seslerin kolayca ayırt edilmesi konusunda başarılı. Sürücülerin arkası kapalı, bu nedenle ortam gürültüsünü biraz azaltıyor. Ancak, yüksek arka plan seslerini yine de ufaktan duyabilirsiniz. Kulaklık, bükülebilir bir mikrofonla geliyor. Dar ses alma düzeni, arkadan ve yandan gelen gürültüyü bastırıyor, böylece ekip arkadaşlarınız sesiniz her zaman net duyulabiliyor. Mikrofon genellikle yazarken veya bir şeyler atıştırırken çıkan sesleri algılamıyor.