Bilim - Teknoloji Kullanıcılar isyan etti! Elon Musk: WhatsApp'a güvenilmez
Paylaş
Kullanıcılar isyan etti! Elon Musk: WhatsApp'a güvenilmez

Salı günü tweet atarak 'WhatsApp güvenilmez' diyen Elon Musk, kullanıcıları şaşkına çevirdi. Musk'ın tweet'ini gören başka bir kullanıcı ise uygulamanın arka planda mikrofonu etkinleştirdiğini ve bizi dinlediğini öne sürdü.

Posta.com.tr | Salı günü tweet atarak 'WhatsApp güvenilmez' diyen Elon Musk, kullanıcıları şaşkına çevirdi. Musk'ın tweet'ini gören başka bir kullanıcı ise uygulamanın arka planda mikrofonu etkinleştirdiğini ve bizi dinlediğini öne sürdü. 

Haberin Devamı

Elon Musk, ezeli rakibi Mark Zuckerberg'e ait olan WhatsApp'ı uygulamasını eleştirdiği bir tweet attı. Musk, WhatsApp'ın uyurken telefonunun mikrofonlarına eriştiğini söyleyen bir kullanıcının tweet dizisine yanıt olarak 'WhatsApp güvenilmez' dedi. 

Musk'ın eleştirisii Foad Dabiri tarafından paylaşılan ve  kendisi uyurken WhatsApp mikrofonunun sabah 4:20 ile 6:53 arasında dokuz kez nasıl açıldığını gösteren bir ekran görüntüsüne yanıt olarak geldi.
WhatsApp'tan yapılan açıklamada ise Dabiri'nin yaşadıklarının 'Android'de bir hata olduğunu' belirtti. Ancak sorun aylardır devam ediyor.

BİRÇOK KULLANICI AYNI SORUNU FARK ETTİ

Birçok WhatsApp kullanıcısı geçtiğimiz aylardan beri mikrofonlarının uzun süredir arka planda etkinleştirildiğini söylüyor. Bazı Reddit kullanıcıları cihazı yeniden başlatmanın sorunu çözeceğini söyledi ve 'kapatmak için mikrofon erişim bildirimi kısa yoluna dokunup ardından tekrar açmak' önerisinde bulundu. 

Haberin Devamı

Diğer Twitter kullanıcıları, WhatsApp'ın arka planda mikrofonu etkinleştirdiğini gördüklerini ve ardından uygulamayı sildiğini söyledi. Reddit'teki 10 gün önceki bir paylaşım, Dabiri'nin paylaştığına benzer bir durumu anlatıyor.

Bazı kullanıcılar sorunun bir hatadan kaynaklandığını söyledi, ancak diğerleri bunun bir kusur olamayacak kadar çok kez meydana geldiğini belirtiyor. Facebook, WhatsApp'ı 2014 yılında 16 milyar dolarlık bir teklifle satın aldı. Musk ve Meta CEO'su Mark Zuckerberg, birbirlerinden hoşlanmadıklarını dile getirmişlerdi.