Bilim - Teknoloji Legend 750, PCIe Gen3 arabirimiyle geliyor
Paylaş
Legend 750, PCIe Gen3 arabirimiyle geliyor

Adata, içerik üreticiler ve profesyonel kullanıcıların işini kolaylaştırmak için yüksek okuma ve yazma hızlarına ek PCIe Gen3 arabirimiyle gelen Legend 750 M.2 SSD’sini kullanıcılara sundu. Onur Binay/posta.com.tr

Adata Legend 750 CIe Gen3 arabirimini kullanıyor ve NVMe 1.3 teknolojisinden faydalanıyor. SSD aynı zamanda klasikleşmiş M2 2280 şeklinde geliyor. Ayrıca LDPC ve AES 256 bit şifreleme özelliklerini içerisinde barındırıyor. SSD, kutusunun içinden çıkan soğutma bloğu ile yüzde 15’a varan daha fazla soğutma performansı sunuyor.

Haberin Devamı

500 GB ve 1 TB kapasiteye sahip iki farklı modelde gelen SSD, 3500MB’a kadar okuma ve 3000MB’a kadar yazma hızına ulaşabiliyor. 5,18 GB'lık bir Windows 11 ISO dosyasını Legend 750'ye kopyaladığınızda 3 GB/sn'yi aşan hızlar görülebiliyor. SSD, Windows 11'i de hızlıca yükleyebiliyor, burada önyükleme sürelerinin yaklaşık 27 saniye olduğu söylenebilir.

M.2 2280 özelliğine sahip olduğundan SSD, masaüstü bilgisayarlar ve dizüstü bilgisayarlar dahil olmak üzere en yeni Intel ve AMD platformlarını destekliyor. SSD, buna ek, sorunsuz üretkenlik için SLC önbelleğe alma ve HMB teknolojisi (Ana Bellek Arabelleği) ile donatıldı. Maksimum 4K rastgele okuma/yazma özelliği, zahmetsiz çoklu görev için 480K/260K IOPS’ye kadar çıkabiliyor.

Haberin Devamı

SSD, ortalama 35°C iyi şekilde çalışıyor. Aşırı yük altındayken sıcaklık 70°C'ye ulaştığında performans biraz düşebilir ama cihazın normal sıcaklığa dönmesi ise çok kısa sürüyor. Crystal Disk Mark testi NVMe'yi 64°C'ye kadar ısıtabiliyor. Aslında bu, her test 9 kez yapıldığından normal. Sürücüyü sadece Windows kurulumu, oyun yükleme, web'de gezinme, dosya kopyalama gibi günlük işler için kullandığınızda kasma olmuyor. Adata SSD ToolBox yazılımıyla da SSD’nin tüm tüm verilere ulaşabilirsiniz. SSD ToolBox, optimum performans için otomatik olarak en son bellenime sahip olmanızı sağlar ve analiz ve raporlama teknolojisi (S.M.A.R.T.) özellikleri aracılığıyla sürücü sağlığının ve kalan ömrün izlenmesine olanak tanıyor. Ayrıca mevcut çalışma sıcaklığını, kapasitesini ve kullanılan toplam alanı takip etmenizi sağlıyor.