Bilim - Teknoloji Lightroom'un daha rahat kullanılması için kontrol cihazı geliştirildi
Paylaş
Lightroom'un daha rahat kullanılması için kontrol cihazı geliştirildi

Lightroom ile düzenlemeler yaparken klavye ve farenin ötesine geçmek isteyen içerik oluşturucular için TourBox Neo adlı kontrol cihazı geliştirildi. Bu, Lightroom gibi uygulamalarda tüm kontrolleri tek elin altına kolayca toplayabiliyor. Onur Binay/posta.com.tr

Kontrol cihazı, dokunsal düğmeler ve kadranlarla popüler görüntü ve video düzenleme yazılımları için çeşitli kontrol seçeneklerine izin veriyor. Cihazda Photoshop, Lightroom ve Premiere Pro için kısayollar önceden yüklenmiş olarak geliyor ve iş akışınıza uyacak şekilde ince ayarlar yapılabiliyor.

Haberin Devamı

Düğmelerin işlevleri, kullandığınız yazılıma ve cihazı nasıl yapılandırmayı seçtiğinize bağlı olarak değişiyor. TourBox kesinlikle Adobe uygulamaları düşünülerek oluşturulmuş. Photoshop ve Lightroom ile kullanımda klavye kısayollarının ötesine geçebiliyor. Vurgu, gölge, renk kanalı veya benzeri ayarlamalar üzerinde çok fazla zaman harcıyorsanız, TourBox Neo iş akışınız için iyi olabilir. Mac ve PC için Tourbox Console uygulamasının kurulumu oldukça basit ve yeni başlayanlar için arayüzün çeşitli alanlarında size yol gösterebiliyor.

Lightroom Classic'teki kaydırıcılar bu kontrol cihazıyla kullanılabiliyor. Düğmelerle farklı ayar araçları arasında geçişler yapabilirsiniz. Lightroom, kaydırıcı kontrollerine bağımlı. Tuval döndürmeden pozlamaya ve renk kanallarına kadar hemen hemen her şeyi kaydırıcılarla ayarlamak mümkün. Lightroom’da varsayılan olarak, düğme dokunuşlarıyla pozlama, kontrast, siyah, beyaz, vurgu ve gölge ayarlarına hızlı erişim elde ediyorsunuz. Renk kanalı ayarları için de kaydırma tekerleği kullanılabilir.

Haberin Devamı

Kütüphane ve geliştirme modülleri arasında sık geçiş yapma eğilimindeyseniz onları C1 ve C2'ye atayabilirsiniz. Kontrolleri atarken tuş seçimi size kalmış. Örneğin dotoğraftan fotoğrafa geçmek için düz kadranı kullanabilirsiniz. Düğmeleri ve kadranları, bir analog kontrol deneyiminden hoşlanan kişiler için uygun ve ince ayarları destekleyecek kadar hassaslar. Ancak düğme kombinasyonları biraz sınırlı. Örneğin C1 veya C2 düğmeleri, uzun ve kısa düğmeler dışında bir şeyle kullanılamıyor.