Bilim - Teknoloji Meta’nın yeni gözlüğü tüm el hareketlerinizi algılayabilecek
Paylaş
Meta’nın yeni gözlüğü tüm el hareketlerinizi algılayabilecek

Meta Connect 2022 etkinliğinde şirketin en yeni VR gözlüğü olan Meta Quest Pro tanıtıldı. Gözlük, arttırılmış gerçeklik uygulamaları ile doğrudan uyumlu olacak.

Meta Quest Pro, pankek lenslerle gelecek. Buradaki ekranlar 1800x1920 çözünürlüğe ve 90 Hz yenileme hızına sahip olacak. Gözlüğün ön kısmında bulunan kameraların ve sensörlerin yakın zamanda tanıtılacak arttırılmış gerçeklik uygulamalarıyla doğrudan uyumlu olacağı da belirtildi.

Haberin Devamı

Gözlüğün ön kısmındaki kameralara ek olarak gözlüğün alt kısımlarında da 2 adet kamera bulunuyor. Bu kameraların işlevi, sizin yüz hareketlerinizi algılayıp bu hareketleri avatarlarınıza yansıtmak. Quest Pro'nun kutusundan gözlüğün iç kısmına mıknatısla yerleştirilebilen bir ışık engelleyici de çıkıyor.

Başlık, Qualcomm Snapdragon XR2+ çipset ve 12 GB RAM ile destekleniyor ve uygulamalar için 256 GB depolama alanı sunuyor. Cihazda optik modülün içine ışığı katlayarak çalışan yeni bir lens ve optik teknolojiler sayesinde, optik yığın yüzde 40’ın üzerinde azaltılmış. İnç başına yüzde 37 daha fazla piksel sağlayan gelişmiş VR LCD ekran teknolojisi ile 1.3 kat daha geniş renk gamı mevcut.

Ayrıca Meta’nın yeni VR gözlüğü, Quest 2'den %40 daha ince ve çok daha hafif olacak. Gözlüğe takılabilecek tüm aksesuarların da Quest Pro’ya ekstradan 175 gram ağırlık ekleyeceği belirtildi.

Haberin Devamı

Buradaki kontrolcüler Quest Pro’dan tamamen bağımsız olarak üzerindeki sensörler sayesinde 360 derecede hareketi ve tüm el hareketlerinizi algılayabilecek. Ek olarak kontrolcülerin alt kısmına takılacak eklentiler sayesinde sadece kontrolcüleri kullanarak VR dünyasında 3 boyutlu tasarım ve yazı yazma gibi işleri rahatça yapabileceksiniz.

Yapısı nedeniyle VR dünyasındayken kontrolcüyü duvara çarpmanız halinde kolayca paramparça olan bu halkaların yerini kumandanın üzerine gizlenmiş 3 adet kamera alıyor.

Bu kameralar elinizin ve parmaklarınızın hareketlerini takip etmekten çok daha fazlasını yapacak. Kullanılan yapay zeka sayesinde bu kontrolcüler kolunuzun ve bacaklarınızın şeklini tahmin edecek ve bu sayede dünyada ilk kez bir VR dünyasında vücudunuzun tamamını görebileceksiniz. Ayrıca kontrolcülerde kullanılan yeni TruHaptic titreşim motorlarının kullanıcıların dokundukları her yüzeyi hissetmelerini sağlayacağı da belirtildi.

Meta Quest Pro, 1499 dolar fiyat etiketiyle 25 Ekim tarihinde satışa çıkacak.