Bilim - Teknoloji Microsoft, Call of Duty'yi birkaç yıl daha PlayStation'da tutacak
Paylaş
Microsoft, Call of Duty'yi birkaç yıl daha PlayStation'da tutacak

Microsoft, Sony'nin Activision ile yaptığı mevcut anlaşmasının ötesinde, Call of Duty'yi PlayStation'da birkaç yıl daha tutacağını söyledi.

Xbox şefi Phil Spencer, bu yılın başlarında PlayStation başkanı Jim Ryan'a yazılı bir mektupta taahhütte bulundu ve Microsoft'un 68,7 milyar dolarlık anlaşmasının onaylanması durumunda Call of Duty'nin PlayStation platformlarından birden bire ortadan kalkmayacağını söyledi.

Haberin Devamı

Phil Spencer konuyla ilgili olarak, “Ocak ayında Sony ile Call of Duty’nin PlayStation’daki varlığını garanti altına alan imzalı bir anlaşma yaptık. Bu anlaşma içerik ve özellik tarafında eşitlik taahhüdü veriyor ve Sony’nin mevcut anlaşmasından sonraki uzun bir dönemi kapsıyor. Bu oyun dünyasındaki standart anlaşmalardan daha farklı bir yerde duruyor” dedi. 

Call of Duty’nin PlayStation’daki varlığı için kaç yıllık garanti verildiği belli değil. Daha öncesinde Microsoft’un mevcut anlaşmanın ardından en az iki yıl daha Call of Duty’yi PlayStation’da tutacağı belirtilmişti. Bu da Sony’nin pazarlama anlaşmasının 2024’te sona erebileceği anlamına geliyor.