Bilim - Teknoloji Microsoft, DALL-E benzeri yapay zeka sistemini açıkladı
Paylaş
Microsoft, DALL-E benzeri yapay zeka sistemini açıkladı

Microsoft, DALL-E’nin altyapısını kullanarak tamamen sanatçılara özel bir yapay zekâ sistemi geliştirdiklerini açıkladı.

Microsoft, bir zamanlar PowerPoint uygulamasında slayt tasarlamanızı sağlayan Designer eklentisini çok yakında ayrı bir uygulama olarak sunacak. Tasarımcılara özel olarak hazırlanan programın hem ücretsiz hem de ücretli sürümlerinin olacağını belirten yetkililer, her iki sürümde de yapay zekâ görsel üretimi yazılımının kullanılabileceğini ifade etti.

Haberin Devamı

Konu hakkında “Tasarımcıların saatlerce boş bir sayfaya bakmasını engelleyip onlara ilham verebilmesi için bu yapay zekayı tasarladık” diyen Microsoft yetkilileri, tasarımcıların zor işi yapay zekaya bırakarak yeteneklerini sergileyebilecekleri bir ortam yaratmak istediklerini belirtti. Bu yapay zekanın yakın zamanda Bing arama motorunda ve Microsoft Edge tarayıcısında da olacağı söylendi.

DALL-E ve Microsoft’un yeni yapay zekâ görsel yaratıcısı aslında kelimeleri sanat eserlerine dönüştürmek için internetten yararlanıyor. İnternet üzerindeki telifli veya telifsiz milyonlarca görseli tarayan bu algoritma yığınları, sisteme girdiğiniz kelimeleri tarattığı görsellerin açıklamaları ve betimlemelerinden yardım alarak oluşturuyor. Bu noktada belirli aramalar ve doğru kelime öbekleri kullanıldığında DALL-E gibi sistemlerin oluşturduğu görseller, özgün işler üreten tasarımcıların ve sanatçıların eserlerine birebir benzeyebiliyor.

Haberin Devamı