Bilim - Teknoloji Microsoft, Görev Yöneticisi'ni esas yerine geri getirdi
Paylaş
Microsoft, Görev Yöneticisi'ni esas yerine geri getirdi

Microsoft, Görev Yöneticisi’ni Windows Görev Çubuğundaki esas yerine geri döndürdü. Windows Insider güncellemelerinin Geliştirme Kanalına abone olan kullanıcılar, Preview Build 25211’e güncelleme yaptıktan sonra Görev Çubuğuna sağ tıkladıklarında Görev Yöneticisini hızlı bir şekilde çağırmalarına olanak tanıyan yeni bir seçenek bulacak.

Geliştirici Kanalında kullanıma sunulan yeni bir Windows 11 Insider Preview Build 25211’de, Görev Çubuğunun bağlam menüsünde ikinci bir öğe olarak kullanıma sunuluyor.

Haberin Devamı

25211 Önizleme derlemesiyle Widget’lar panosundaki davranışların artık ayarlanabiliyor. Widget’lar panosunun üzerine geldiğinizde açılıp açılmayacağını, görev çubuğunun Widget’lar için bildirim rozetleri gösterip göstermediğini veya görev çubuğunun Widget’larınızdan dönen güncellemeleri gösterip göstermediğini seçebilirsiniz.

Microsoft ayrıca, KB5017389 güncellemesi ile Windows 11 2022 Güncellemesi için ilk önizleme toplu güncellemesini yayınladı. Güvenlik iyileştirmeleri ve düzeltmeleri içermeyenen güncelleme, Widget bildirimleri, Microsoft Store için yamalar, Şili’de yaz saati iyileştirmeleri ve diğer geliştirmeleri sunuyor.

Windows 11 22621.608 (KB5017389) Önizlemesi ile gelen özellikler şu şekilde:

Haberin Devamı
  • Microsoft Store’daki güncelleştirmelerin başarısız olmasına neden olan sorunları giderir.
  • Şili’de yaz saati uygulamasının başlangıç tarihini günceller. Artık 4 Eylül 2022 yerine 11 Eylül 2022’de başlayacaktır.
  • Üç Çince karakterin yazı tipini etkileyen bir sorunu giderir.
  • Bir oturumdaki IE modu sekmelerini yeniden yüklemeye zorlayan bir sorunu giderir.
  • Bir PDF dosyasını görüntülemek için IE modunda bir tarayıcı penceresini başarıyla açan bir sorunu giderir.
  • Bildirim rozeti ile görev çubuğunuza daha dinamik Widget içeriği ekler. Widget panosunu açtığınızda, panonun üst kısmında bir başlık görünür. Bildirim rozetini neyin tetiklediği hakkında daha fazla bilgi sağlar.
  • Çift SIM aramayı etkileyen bir sorunu giderir. Telefonunuzda SIM yok seçeneğini belirlerseniz ve cihazınızda bir arama başlatırsanız, Çift SIM işlevi çalışmaz.
  • Microsoft Store tarafından imzalanmamış bazı uygulamaları etkileyen bir sorunu giderir. İşletim sistemini yükselttikten sonra bunları yeniden yüklemeniz gerekir.