Bilim - Teknoloji Microsoft, Xbox oyunlarına zam yaptı
Paylaş
Microsoft, Xbox oyunlarına zam yaptı

Microsoft, daha önce zam yapılacağına dair sinyaller verirken, firmadan oyuncuları üzecek açıklama ne yazık ki geldi. Microsoft, Xbox oyunlarına zam yapıldığı duyuruldu. Peki ne kadarlık bir fiyat artışı oldu?

Microsoft Gaming CEO'su Phil Spencer, verdiği bir röportajda 2022 sonunda oyunların fiyatını artacağını ima etmişti. Şimdi ise firmanın resmi açıklamasıyla Spencer'in açıklamaları da tescillenmiş oldu.

Haberin Devamı

Microsoft tarafından yapılan açıklamaya göre 2023'ten itibaren, birinci taraf Xbox oyunlarının fiyatı 10 dolar artacak.

Bu, yaklaşan Forza Motorsport dahil, Redfall ve Starfield gibi Xbox oyunlarının, 60 dolar yerine 70 dolara mal olacağı anlamına geliyor.

Alternatif olarak tüm oyunların Xbox GamePass'te bulunacağını belirten şirket konu hakkında, ''Daha fazla ailenin hediye olarak oyun alışverişinde bulunabilmesi için tatillerden sonra fiyatları yükseltmekte her zaman ısrar ettik. 2023'ten itibaren, Forza Motorsport, Redfall ve Starfield gibi yeni nesil tam fiyatlı oyunlarımız tüm platformlarda 69,99$ karşılığında satışa sunulacak. Bu fiyat, bu oyunların içeriğini, boyutunu ve teknik karmaşıklığını yansıtır. Xbox ekibimiz tarafından geliştirilen tüm oyunlar gibi bunlar da piyasaya çıktıkları gün Game Pass abonelik hizmetine dahil edilecek” dedi.

Haberin Devamı

Hem Xbox hem de PlayStation oyunlara sahip diğer birkaç stüdyo kısas süre önce oyunlarının fiyatını 70 dolara kadar çıkarmıştı.