Bilim - Teknoloji Minimum geniş bant internet hızları artabilir
Paylaş
Minimum geniş bant internet hızları artabilir

FCC Başkanı Jessica Rosenworcel, mevcut minimum geniş bant internet hızının yavaş olduğunu ve bunun 100Mbps / 20 Mbps hızlarına çıkması gerektiğini söyledi. Mevcut geniş bant internet hızı 25Mbps indirme / 3Mbps yükleme değerinde.

 FCC Başkanı, meslektaşları arasında geniş bant için minimum hızları tanımlayan hızların indirmede 100 Mbps, yüklemede 20 Mbps'e yükseltilmesinin gerekip gerekmediği konusunda kamuoyunun düşüncesini soran bir soruşturma bildirimi yayınladı.

Haberin Devamı

Önerilen 100Mbps/20Mbps standardı eyaletlere yeni geniş bant ağlar kurmak için dağıtılmak üzere 42 milyar dolarlık fon sağlayan federal altyapı yatırım ve iş yasasında kullanılan ölçü. Rosenworcel, federal sübvansiyonlarla oluşturulan ağların performans açısından hizmete adil erişim sağlamak için ulusal standart minimum geniş bant hızının yükseltilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Rosenworcel konu hakkında, “İnternet kullanıcılarının ihtiyaçları uzun zaman önce FCC’nin belirlediği 25Mbps/3Mbps hız ölçütünü aştı; özellikle de hayatın büyük bir kısmını online ortama taşıyan küresel salgın sırasında. 25Mbps indirme 3 Mbps yükleme çağın gerisinde değil ancak kötü bir ölçü çünkü bu düşük gelirli mahallelerin ve kırsal toplulukların büyük ölçüde geride bırakıldığını ve internetsiz bırakıldığını gizliyor. Bu yüzden gelecek için daha yüksek hızlar hedeflerken minimum standardı da yükseltmemiz gerekiyor" dedi.

Haberin Devamı

Kırsal telefon şirketleri, enerji kooperatifleri ve diğer geniş bant rakipleri temsil eden sanayi ticaret grupları, bunun iyi bir başlangıç olduğunu söylüyor. Ancak minimum standardın 1Gbps olduğunu da görmek istiyorlar.