Bilim - Teknoloji Modern Warfare 2 ile tanıdık yüzler oyuna geri döndü
Paylaş
Modern Warfare 2 ile tanıdık yüzler oyuna geri döndü

Hem çoklu oyuncu modları hem de hikaye tarafında oyuncuların her zaman merakla beklediği serinin yeni oyunu Call of Duty: Modern Warfare 2 oyun severlere sunuldu.  Yüzbaşı Price ve arkadaşları ise oyuna geri döndü. Onur Binay/posta.com.tr

Task Force 141 bu sefer Amerikan menşeili roketleri ele geçiren İranlı bir teröristi yakalamak için dünyanın dört bir yanında operasyonlar yapıyor. Ekibin başında General Shepherd var, seriyi yakından takip edenler kendisini tanıyacaktır. General Shepherd’ın dışında Captain Price, Ghost ve Soap gibi efsanelerin hepsi operasyonlarda sizinle oluyor.

Haberin Devamı

Hikaye modunda aksiyonlu bölümler olduğu kadar durağan geçen bölümler de var. Oyunun daha ilk bölümünde uzakta bağlantıyla roketi kontrol ederken, bir diğerinde ise Hollanda sokaklarında gözetleme görevi yapıyorsunuz. Bazı yerlerde durağan geçmesi açıkçası iyi de olmuş çünkü aşırı gerçekçi modellenmiş şehirleri daha detaylı inceleyebiliyorsunuz. Özellikle Amsterdam sokaklarındaki detaylar ve grafikler muazzam görünüyor.

Yakın dövüş ve silah hissiyatı da iyi düzenlenmiş. Gece operasyonu yaptığınız görevde kullandığınız susturuculu silahla normalin arasındaki hissiyat sizlere iyi bir şekilde aktarılıyor. Yapay zeka tarafında ise eskisi kadar kolay ölmeyen ve sizi daha iyi takip eden NPC’ler getirilmiş. Zaman zaman yanlışlıkla “oyunun zorluğunu mu arttırdım” diye düşünebilirsiniz.

Haberin Devamı

Multiplayer tarafında, silahlar ve karakter geliştirmelerine yenilikler getirilmiş. Silahları kullanırken yeni geliştirilen geri tepme mekaniği sayesinde spray atmak daha zor ama eğlenceli hale gelmiş. Özellikle ağır makineli silahları kullanırken çoğu zaman kontrolden çıkıp sağ sola mermi yağdırmaya başlayabilirsiniz. Önceki serilerde de görülen seviye atladıkça gelen yeni ekipmanlar burada da var. Ancak bazı silahları açabilmek için görevlerde belirtilen ilgili silahları bir süre kullanmanız gerekiyor. Aslında bu da güzel bir geliştirme olmuş, çünkü diğer silahları test ederek deneyim kazanıyorsunuz. Ayrıca Vault Edition satın alırsanız 20 saat boyunca ekstra XP ve operatör paketlerine de sahip oluyorsunuz, özellikle ilk 20 saat de gelen ekstra XP çok işiniz yarayabilir.