Bilim - Teknoloji NASA, Artemis görevini ikinci kez ertelendi
Paylaş
NASA, Artemis görevini ikinci kez ertelendi

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı'nın (NASA) şimdiye kadarki en güçlü roketini fırlatma planı bir hafta içinde ikinci kez iptal edildi.

NASA'nın Artemis misyonu için dün gece planlanan roket fırlatma girişimi, tehlikeli yakıt sızıntısı nedeniyle ertelendi. NASA, Artemis I Ay görevinin hidrojen tankında bir sızıntı bulunması dolayısıyla fırlatmanın iptal edildiğini aktarırken, yetkilerin sızıntıyı çözmeye çalıştığı ancak başarısız olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

NASA tarafından yapılan açıklamada, "Artemis I'in Ay görevi ertelendi. Ekipler, rokete yakıt aktaran donanımdaki sızıntı ile ilgili bir sorunu çözmeye çalıştı ancak başarısız oldu. Artemis I görevinin tanklanması sırasında, rokete yakıt aktarmaya çalışırken bir sızıntı meydana geldi. Şimdiye kadar düzeltme girişimleri başarısız oldu" denildi.

Konuyla ilgili olarak NASA’nın Twitter hesabından yapılan paylaşımda şu ifadeler yer alıyor: “Ay’a gidecek Artemis I görevi ertelendi. Ekiplerimiz rokete yakıt transferi yapan donanımdaki sızıntıyı gidermek için çalıştı ancak bunu başaramadı.”

Bir sonraki uçuş penceresinin 19 Eylül’de başlayacağı belirtilirken, NASA’nın ekim ayını beklemesi gerekiyor.