Bilim - Teknoloji Natalia Grace'in tuhaf hikayesi: Çocuk mu, yetişkin sosyopat mı?
Paylaş
Natalia Grace'in tuhaf hikayesi: Çocuk mu, yetişkin sosyopat mı?

Dünyayı şaşkına çeviren olay, belgesele konu oldu.

Nadir görülen bir kemik büyüme bozukluğuna sahip olan Natalia Grace, 2010 yılında Indiana'lı bir çift tarafından evlat edinildi. Michael ve Kristine Barnett 6 yaşında bir kız çocuğu evlat edindiklerini düşünüyordu; fakat bir süre sonra bundan şüphe etmeye başladılar. Ardından bomba gibi bir iddia gündeme taşındı: Aile, Natalia’nın ‘çocuk gibi davranan ve kötü niyetleri olan bir yetişkin’ olduğunu öne sürüyordu.

Haberin Devamı

Barnett'lar, Natalia'nın kendilerine ve biyolojik çocuklarına zarar vermeye çalıştığını açıkladı. Öte yandan yetkili kurumlar anne babayı engelli kızlarını ihmal etmekle suçluyordu.

O bir çocuk mu yoksa ailesinin ifadesiyle ‘yetişkin bir sosyopat’ mıydı? Dünyayı şaşkına çeviren bu olay belki de manşetlerde yer alan en tuhaf hikâyelerden biriydi. Bu karmaşık öykü, geçtiğimiz günlerde Investigation Discovery'de yayınlanan ‘Natalia Grace'in Tuhaf Davası’ adlı üç bölümlük bir belgesel seriye konu oldu.

Film yapımcıları olayın ardındaki gerçeği bulmaya çalıştı; tuhaf iddiaları ve karşı iddialarını araştırdı. Michael Barnett uzun röportajlar boyunca kendini savundu. Kristine Barnett ve Natalia ise bu defa konuşmamayı tercih etti. Belgeselde Natalia'yı evlat edinen diğer aile üyeleriyle yapılan özel röportajlar ve daha önce basına yansımayan görüntüler yer alıyor.

Haberin Devamı

Mashable Türkiye haberinin devamı için tıklayın...