Bilim - Teknoloji NBA 2K23, yenilenmiş Jordan Challenge ile geldi
Paylaş
NBA 2K23, yenilenmiş Jordan Challenge ile geldi

NBA 2K serisi, basketbolseverlerin her yıl heyecanla beklediği oyunlardan birisi. 2K son yıllarda oyuna devasa değişiklikler getirmemişti, fakat bu sene 2011’den beri ilk defa Jordan Challenge geri geldi. Michael Jordan’ın kapakta resmi olarak yer alması pek çok insanı heyecanlandırdı. Onur Binay/posta.com.tr

Jordan Challenge modu 2011’deki versiyonundan daha kapsamlı bir versiyonuyla geri geldi. Jordan’ın North Carolina Üniversitesi yıllarından başlıyoruz, ardından Celtics’e 65 sayı atıp Playoff rekorunu kırdığı maçı oynuyoruz. Bu, altıncı şampiyonluğunu kazandığı muhteşem yıla kadar devam ediyor. Maç içinde size verilen görevleri tamamlayıp yıldızları toplamanız gerekiyor, toplamda 45 yıldız toplayabiliyorsunuz ve 15 efsane maçı tekrar oynuyorsunuz.

Haberin Devamı

NBA 2K serisinin en çok oynanan modu MyCareer modunda da güzel değişiklikler var. Her sene olduğu gibi Draft edilerek kariyeriniz başlıyorsunuz. Bu sene hangi takıma gitmek istediğinizi seçebilirsiniz. Bu yıl oyuna Shep Owens isimli hayali bir karakter de getirilmiş ve Draft anından itibaren bir numaralı rakibiniz oluyor. Karakterinizin ondan önce seçilmesi gittiğiniz takım üzerinde baskıya neden oluyor ve yaptıkları yatırımın doğru olduğunu göstermeniz gerekiyor.

MyCareer’e gelen diğer bir yenilik ise Leadership System. Hatırlarsanız daha önce Takeover System vardı onun yerini alan yeni sistem bu. Verdiğiniz cevaplara göre kariyerinizi şekillendirebiliyorsunuz, ya agresif bir şekilde ya da daha politik davranarak ilerleyebilirsiniz. İlerleme şeklinizi seçtikten sonra maç içinde yapmanız gereken görevi alıyorsunuz. Herhangi bir yerden 5 isabetli atış yap ya da 3 top çalma yap gibi. Bunları yaptıktan sonra Leadership System devreye giriyor ve ekstra puan alıyorsunuz. Kariyer moduna böyle ufak bir RPG olayı gelmesi güzel ama keşke iki seçenekten daha fazlası olsaydı diyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Açık dünya ve içindeki etkinlikler her yıl olduğu gibi canlı gözüküyor. Maç içinde kazandığınız puanlarla ayakkabılar alabilir, dövme yaptırabilir veya karakterinizi güçlendirebilirsiniz. 2K dünyasını da enflasyon etkilemiş gibi çünkü Jordan Edition ile gelen 100.000 VC anında eriyip gidiyor. Ayrıca, yeni gelen The W moduyla kadın karakterinizi yaratıp WNBA maceranızı başlatabiliyorsunuz. WNBA All-Star maçına katılabiliyor ve Commissioner's Cup’a katılabiliyorsunuz. Güzel bir geliştirme olmuş, ilerleyen dönemde alınacak güncellemelerle çok daha iyi olabilir. Diğer bir yenilik ise MyNBA moduna gelen MyNBA Eras oldu. Artık favori takımınızla eski dönemlerde kariyer yapabiliyorsunuz. Magic vs Bird, Jordan, Kobe ve Modern dönemler olmak üzere toplamda 4 seçeneğiniz var. Örneğin Kobe döneminde Lakers’ı alırsanız, Iverson’lı 76ers ya da Billups’lı Pistons ile kıyasıya rekabete giriyorsunuz.

Oynanış ve grafiklerden bahsedecek olursak, geçen sene grafiksel anlamda inanılmaz geliştirmeler olmuştu, bu sene onun da üzerine eklemeler yapıldı. Oynanış geçen seneye nazaran bu yıl biraz daha hızlı, yapay zeka artık daha tutarlı işler yapıyor. Özellikle Jordan ya da LeBron ile oynuyorsanız ikili savunma anında önünüzde bitiyor. Penetre etmek bu sene daha zevkli, geçtiğimiz son iki sene gereksiz bir zorlama yapmışlardı.

Haberin Devamı