Bilim - Teknoloji Oppo, dünyanın ilk ışın izleme teknolojili uygulamasını tanıttı
Paylaş
Oppo, dünyanın ilk ışın izleme teknolojili uygulamasını tanıttı

Oppo, dünyada ilk olma özelliğine sahip ışın izleme teknolojisi kullanan mobil uygulamasını duyurdu. Ancak uygulama, şu anda yalnızca Oppo Find X5 Pro model akıllı telefonlarda bulunuyor.

Oppo, YouTube üzerinden yayınladığı tanıtım videosunda ışın izleme teknolojisine sahip mobil uygulamanın özelliklerini gösterdi. Uygulama şu anda markanın Find X5 Pro telefonlarında bulunsa da ilerleyen zamanlarda APK versiyonu da kullanıcılara sunulacak.

Haberin Devamı

Henüz yaygın olmayan ışın izleme teknolojisi, görüntü kalitesini önemli ölçüde iyileştiriyor. Samsung, Galaxy S22 model akıllı telefonlarında ışın izleme teknolojisini sundu. Bu teknoloji ilk olarak bilgisayarlarda ve oyun konsollarında hayatımıza girmişti. Ancak Samsung başta olmak üzere teknoloji şirketleri, ışın izleme teknolojisini akıllı telefonlara kadar genişletti.

Oppo Find X5 Pro'da sunulan söz konusu uygulamada ışın izleme teknolojisini destekleyen duvar kağıtları bulunuyor. Ancak şirket tarafından yapılan açıklamalarda bu sadece bir başlangıç olarak ifade ediliyor. Teknoloji devi, özellikle mobil oyunlarda devrim yapacağını ileri sürüyor.