Bilim - Teknoloji Otopilot kullanan Tesla'ların kaza yapma olasılığı sekiz kat daha az
Paylaş
Otopilot kullanan Tesla'ların kaza yapma olasılığı sekiz kat daha az

Yapılan araştırmalara göre Tesla araçlarının toplam ABD araç filosuna kıyasla kaza yapma olasılığı sekiz kat daha düşük.

Otomobil üreticisinin 2021 Etki Raporundan elde edilen verilere göre, şirketin otonom sürüşe sahip olan araçlarının ABD’deki diğer araçlarla karşılaştırıldığında kaza yapma olasılığının sekiz kat daha düşük.

Haberin Devamı

Tesla, araçlarının özellikle de otopilot sürücü yardım özellikleriyle çalışan araçlarının güvenliğini uzun zamandır lanse ediyor. Tesla otopilot, tümü sürüşün en külfetli kısımlarında sürücülere yardımcı olmak için tasarlanmış çeşitli özellikler içeriyor.

ABD Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi’nden elde edilen kaza verilerini içeren raporda şu ifadelere yer verildi: “2021 yılında, otopilot teknolojisini kullanan sürücülerin kaza oranını her bir milyon mil (1,6 milyon km civarı) için 0,22 kaza olarak kaydettik. Bu teknolojiyi kullanmayanlarda ise bu oran 0,77 idi. Tüm ABD ile karşılaştıracak olursak; NHTSA’nın son verileri ülkede bu oranın her bir milyonda 1,82 kaza olduğunu gösteriyor.”

Haberin Devamı

Tesla’nın sürücülerine her zaman direksiyonu tutmaya hazır olmasını ve uykuya kesinlikle dalmamaları gerektiğini söylediği belirtiliyor.