Bilim - Teknoloji PlayStation VR2 için önemli yeni özellikler açıklandı
Paylaş
PlayStation VR2 için önemli yeni özellikler açıklandı

PlayStation VR2 ya da PS VR2, Sony tarafından yapılan resmi açıklamaya göre ilk çıktığında 20’den fazla büyük sayılacak oyuna ev sahipliği yapacak. PS VR2 aynı zamanda şeffaf görünüm sayesinde gözlüğü çıkarmadan bulunduğunuz ortamı görmenizi sağlayacak

İlk aşamada Resident Evil Village, The Walking Dead: Saints and Sinners Ch2, No Man’s Sky ve Horizon Franchise gibi yapımlar ile denenecek ürün, açıklandığı kadarıyla VR için özel olarak üretilmeyen yapımlarda da kullanılabilecek. Yapılan açıklamaya göre normal oyunlarda kişilerin gözleri önüne 1080P’lik bir sanal ekran getirilecek. Bu ekran 24 ile 120 Hz arasında oyun oynanabilecek. Başlıkta ayrıca bir canlı yayın desteği de olacak. Bunun için harici olarak PS5 HD kamerasının alınması gerekecek.

Haberin Devamı

Bu kamerayı alan kişiler hem kendilerini hem de oyun görüntüsünü canlı olarak yayınlayabilecek. Bu durum özellikle oyun yayıncılarını çok memnun edecek. Ürün aynı zamanda başlığı çıkarmadan odaya bakılmasına da imkân tanıyacak. Bu sayede birçok kazananın önüne geçmeyi hedefleyen Sony, burada kişilerin özel oyun alanı belirlemesine de izin verecek. Bu alanın uç noktalarında kullanıcı görsel ve sesli olarak çarpma / düşme risklerine karşı uyarılacak.

PS VR2, şeffaf görünüm sayesinde gözlüğü çıkarmadan bulunduğunuz ortamı görmenizi sağlayacak. Bu, şimdiye kadar Sony’nin yanı sıra Oculus gibi üreticilerin de uygulamadığı bir özellikti. Gözlük üzerindeki sensörler, PS VR2’yi taktıktan sonra Sense oyun kumandalarınızı bulmanıza yardımcı olacak. Ancak Sony, güvenlik ve gizlilik nedenleriyle gözlük üzerinden kayıt yapılamayacağına dikkat çekiyor.

Haberin Devamı