Bilim - Teknoloji ProCast, kardioid polar desteğiyle geldi
Paylaş
ProCast, kardioid polar desteğiyle geldi

HyperX, XLR bağlantısı, kardioid polar model girişi ve altın püskürtülmüş geniş diyaframlı kondansatör kapsülüyle ProCast mikrofonunu kullanıcılara sundu. Onur Binay/posta.com.tr

HyperX, yıllardır piyasya sürdüğü USB’li modellerin ardından kendi XLR mikrofonlarını çıkaran sektördeki bazı rakipleriyle rekabet edebilmek için ilk XLR’lı mikrofonunu pazara sundu. Procast malzeme açısından sağlam bir mikrofon. Mikrofonu kullanmak için kaliteli bir boom koluna da ihtiyacınız olacak ancak bu kutudan çıkmıyor. Önceden takılmış şok montajının yanı sıra, ProCast’in kutusundan bir de HyperX Shield adlı pop filtresi çıkıyor. Metal filtre, bazı mikrofonlarda aldığınız aşırı vurgulanmış, "P, Ş, T" gibi sesleri engelliyor.  Bununla birlikte, rüzgar ve nefes alma seslerini tam olarak engelleyemiyor. Montaj adaptörü ise hem 3/8 inç hem de 5/8 inç diş boyutlarına uyar ve çoğu stand ve boom koluyla uyumlu.

Haberin Devamı

Kontroller söz konusu olduğunda HyperX ProCast’i kontrol etmek çok kolay. Neden derseniz bu bir XLR mikrofon olduğundan, bilgisayarınızla yazılım aracılığıyla iletişim kurmasının bir yolu yok. Bu mikrofonu bilgisayarınızda kullanmanız için bir ses kartına sahip olmanız gerekiyor. USB üzerinden bağlanma seçeneği ise burada yok. Bu da ProCast'ın çok yönlülüğünü biraz sınırlıyor. HyperX QuadCast S'de olduğu gibi kutup desenleri arasında geçiş yapamazsınız. Ya da diğer HyperX mikrofonlarıyla gelen dokunarak sessize alma özelliği burada yok.

ProCast, altın püskürtülmüş geniş diyaframlı kondansatör kapsülüyle ayrıntılı kayıtlar yakalıyor ve ses kaynağına odaklanmak için popüler kardioid polar modeli kullanıyor. Değiştirilebilir -10dB PAD, mikrofonun yüksek ses kaynaklarının üstesinden gelmesini sağlıyor. 80Hz yüksek geçirgen filtre anahtarı ise istenmeyen düşük frekansları azaltmaya yardımcı oluyor. Procast’in sesleri almadaki performansı iyi. Armoniler, tınılar ve çok sık kullanılan diğer sözcükler kulağa net geliyor. Gürültülü bir ortamda kayıt yapıyorsanız, odadaki klavye tıklamalarını ve konuşmaları algılayabildiğinden, bir oyun kulaklığı kullanmanız daha iyi olabilir.

Haberin Devamı