Bilim - Teknoloji Qualcomm telefon üreticilerin kaderi ile oynuyor
Paylaş
Qualcomm telefon üreticilerin kaderi ile oynuyor

Qualcomm’un geliştirdiği yonga setlerinin ne derece başarılı olduğu elbette tartışmaya açık bir konu. Fakat bu şirketin zamanında pek çok akıllı telefon üreticinin kaderi ile oynadığını da unutmamak gerekiyor

Qualcomm tarafından geliştirilen yonga setlerinden birisi olan Snapdragon 810, 2015 yılında kullanıma sunulmuştu. 2015 yılında satışa sunulan üst segment modellerin bir çoğunda kullanılan SD 810 yonga setinin bazı serileri, üreticiler için büyük sorunlar teşkil etti.

2014’te One M8 modeli ile büyük başarı yakalayan HTC, 2015 yılında satışa sunduğu One M9 modelinde SD 810 yonga setini kullanmıştı. Qualcomm’un HTC’ye sattığı yonga setlerinin ısınma sorunu yaşaması, Tayvanlı üretici için büyük sorun haline geldi.

Sony’de HTC ile aynı kaderi paylaştı. Qualcomm’un Snapdragon 810 yonga setini kullanan Sony modellerinin ısınma ve performans sorunları yaşaması, Japon teknoloji devinin itibarına da oluun SD 810 ile yaşadığı olumsuzlukları SD 845 ile de yaşayabileceği gündemde.

Qualcomm, SD 845’i optimize etmek için çabalıyor

Hatırlanacağı üzere Qualcomm, önümüzdeki sene satışa sunulacak olan amiral gemisi modelleri için tasarladığı yeni yonga seti Snapdragon 845’i geçtiğimiz günlerde tanıtmıştı. SD 845’in SD 835’e oranla daha verimli olduğu ve daha az güç tükettiği iddia edilmişti.

Bu tanıtımın hemen ardından Snapdragon 845’in Qualcomm’un istediği gibi çalışmadığı ortaya çıktı. Dahası SD 845’in bir takım optimizasyon sorunları yaşadığı ve bazı ünitelerle uyumlu bir şekilde çalışmadığı iddiası gündeme geldi.

SD 845i le ilgili ortaya atılan bu iddialar, ister istemez teknoloji tutkunlarının zihninde bazı soru işaretlerinin belirmesine neden oldu. Malum Snapdragon 810 ile yaşanmış ciddi bir sorun mevcut. Aynısının SD 845 ile yaşanmayacağını kim garanti edebilir?

Snapdragon 845’de ısınma sorunları yaşar mı?

Snapdragon 845’in yaşadığı optimizasyon sorunları, akıllara aynı soruyu getirdi. Snapdragon 845’de, Snapdragon 810 gibi ısınma sorunları yaşar mı? Aslında bu sorun tüketiciden ziyade üreticiyi ilgilendiriyor da diyebiliriz.

Zira bu tarz sorunlarla karşılaşan bir telefon satışa sunulmadan performans testlerinde olumsuz puanlarla öne çıkacaktır. Dolayısıyla bu olumsuz puanları gören, incelemeleri izleyen bilinçli kullanıcılar bu telefondan uzak duracaktır. Peki ya sonra?

Sonrasında ise telefonun satış rakamları hızla dibe çakılacak ve üretici büyük bir zarara uğrayacaktır. Peki bu durum Qualcomm’a çok zarar verir mi? Pek de değil. Qualcomm elindeki stokları tüketerek, sorunları giderip yeni yonga setini SD 846 ismi ile satışa sunabilir. Sonuçta daha önce görmediğimiz birşey değil.

Söz konusu Qualcomm’sa biraz beklemek en iyisi

Qualcomm yonga setine sahip olan telefonların muadili modellere göre biraz daha pahalı fiyatlardan satışa sunulduğu bir gerçek. Akıllı telefon sektöründeki genel inanış Qualcomm yonga setinin diğerlerine göre daha verimli ve daha kaliteli olduğu yönünde. Fakat bu da tartışmaya açık bir konu.

Zira son dönemde Sate yonga seti üretiminde radikal adımlar attı. Yani artık Qualcomm çok iyi diğerleri onun gerisinde yargısından kurtulmak gerekiyor.

Ayrıca, Snadpragon 845 kullanan bir telefon alırken de fazla aceleci davranmamanızı tavsiye ederiz. Zira bu yonga seti şimdiden optimizasyon sorunları ile boğuşuyor. Dahası bu sorunların ne derece aşılıp, aşılmayacağı da belli değil. İşte tam olarak da bu sebepten ötürü, aceleci davranmayıp biraz beklemek en doğru seçenek olacaktır.

Fiat Punto Euro NCAP’ten Sıfır Aldı!

Haberin Devamı