Bilim - Teknoloji Resident Evil 3 Remake satışları bekleneni veremedi
Paylaş
Resident Evil 3 Remake satışları bekleneni veremedi

Capcom'dan gelen açıklamaya göre Resident Evil 3 Remake, ilk 5 günde toplamda 2 milyon lisanslı kopya satmayı başardı. Bu satışların yarısı ise oyunun dijital sürümünü kapsıyor. Geçen yıl satışa sunulan Resident Evil 2 remake ise ilk beş gününde toplamda 3 milyon kopya satmıştı. Onur Binay/posta.com.tr

Capcom'un 3 Nisan'da piyasaya sürdüğü Resident Evil 3 Remake'in dijital satışları, ilk 5 günde PlayStation 4, Xbox One ve Steam platformlarında 2 milyonu geçti. Resident Evil 3: Raccoon City Demo ve Resident Evil Resistance için gerçekleştirilen açık beta, satışları olumlu etkiledi. Oyunun dijital versiyonları, toplam satışların yaklaşık %50'sini oluşturdu.

Haberin Devamı

Capcom ayrıca, Ocak 2019'da yayınlanan Resident Evil 2 Remake için toplam gönderimlerin ve dijital satışların 6.5 milyonu aştığını açıkladı. Resident Evil 2 Remake için en son şubat ayında açıklanan raporlar, oyunun 31 Aralık 2019 itibarıyla 5.8 milyon adet sattığını gösteriyordu.

Oynanış süresi çok kısa olduğundan Resident Evil 3 Remake’in az sattığı söyleniyor. 5-6 saatlik süre sonunda oyunu tamamen bitirebiliyorsunuz. Bu da haliyle bu kadar kısa bir oyunun parasını hak edip etmediği konusunda kafalarda soru işareti yaratıyor.

Resident Evil 3'ün Steam Türkiye'deki satış fiyatı ise 259 TL.