Bilim - Teknoloji Robot T-1000 gerçek oldu
Paylaş
Robot T-1000 gerçek oldu

Terminatör serisinde şekil değiştiren suikastçı robot T-1000, gerçek oldu. Bilim insanları sıvı haline gelebilen robot üretti.

HAPİSHANEDEN KAÇTI

Haberin Devamı

Hong Konglu bilim insanları, şekil değiştirebilen ve sıvıya dönüşebilen robotlar geliştirdi. İnsansı minyatür robotlar, engelleri şekil değiştirerek aşabiliyor. Deneyler sırasında robotlardan biri küçük bir hapishaneye konuldu. Robot, hapishanenin kafesinden kendisini eritip sıvıya dönüşüp kaçtı. Daha sonra hemen önceki şekline döndü. Manyetik olarak kontrol edilen robotlar, hendeklerin üzerinden atlayabildi, duvara tırmandı, ikiye bölünüp tekrar birleşebildi.

HOLLYWOOD İLHAMI

Robotlar yapay bir mideden yabancı bir nesneyi çıkarıp daha sonra mideye ilaç koyma deneyini de başarıyla tamamladı. Elektrik devrelerine sızarak hem lehim hem iletken görevi görmeleri, kablosuz devre montajı ve onarımında çalışmaları amaçlanıyor. Uzmanlar, bu teknolojinin tıbbi ve mühendislik açısından sorunları çözmede devrim yaratmasını umuyor. Uzmanlar, Hollywood yapımlarından esinlendiklerini de itiraf etti. ‘Terminatör 2’ filminde android suikastçı T-1000 karakteri de böyle şekil değiştirebiliyordu.

Haberin Devamı