Bilim - Teknoloji Rusya'dan Google'a 370 milyon dolarlık ceza
Paylaş
Rusya'dan Google'a 370 milyon dolarlık ceza

Rusya, ülkenin yasalarına aykırı YouTube videolarını kaldırmadığı için Google’a tam 365 milyon dolarlık bir ceza kesti. Bu konuda Google için terörizmi teşvik eden videoların yanı sıra Ukrayna’daki savaş hakkında yanlış bilgiler içeren yasaklanmış içerikleri kaldırma talimatlarına uymadı bilgisi verildi.

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor), Google'a ait video paylaşım platformu YouTube'un "Ukrayna'daki özel askeri operasyonun seyriyle ilgili, Rusya Federasyonu silahlı kuvvetlerini itibarsızlaştıran sahte bilgileri" silmediğini duyurdu.

Haberin Devamı

Kuruma göre ayrıca YouTube, aşırı görüşleri destekleyen ve yasa dışı protestolara katılım çağrısı yapılan içeriklere izin verdi.

21,1 milyar rublelik para cezasının, tekrarlanan bir mahkumiyet sonucu ve Google'ın Rusya'daki yıllık gelirine dayanılarak verildiğine dikkat çekildi.

Rus Ria-Novosti ajansının bir uzmandan aktardığına göre, söz konusu miktar, bir Rus mahkemesince Batılı bir teknoloji firmasına şu ana kadar verilen en büyük ceza durumunda.

Google'dan konuya ilişkin resmi açıklama henüz gelmedi.