Bilim - Teknoloji Safari, iPhone sayesinde bir milyardan fazla kullanıcıya sahip
Paylaş
Safari, iPhone sayesinde bir milyardan fazla kullanıcıya sahip

Yeni verilere göre, Apple'ın Safari tarayıcısının artık bir milyardan fazla kullanıcısı var var.  Bu da Safari'nin Chrome'dan sonra 1 milyar kullanıcı indirme barajını geçen ilk tarayıcı olmasını sağladı. Onur Binay/posta.com.tr

VPN sağlayıcısı Atlas, Safari'nin şu anda tüm internet kullanıcılarının yaklaşık yüzde 19'unu oluşturan bir milyardan fazla kullanıcıya sahip olduğu tahmin ediliyor. Google Chrome ise tahmini 3,4 milyar kullanıcıyla açık ara lider olmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Chromium tabanlı Microsoft Edge'in 213 milyonun biraz altında, Mozilla Firefox'un 178 milyon kullanıcısı ve Samsung Internet'in 149 milyon kullanıcısı var.

Masaüstü tarayıcı raporlarına bakıldığında Safari, ikinciliği Microsoft Edge'den henüz alamadı. Masaüstü sürümde Chrome %66,1'lik kullanıcı oranıyla hala en çok tercih edilen tarayıcıyken; onu takip eden en yakın rakibi Microsoft Edge %10,11'lik, Safari ise %9,16'lık kullanıcı yüzdesine sahip.

Bunları %7,66 ile Mozilla Firefox, %2,81 ile de Opera takip ediyor. Internet Explorer ise hala %1,68'lik kullanıcı oranına sahip.